Relaxbanken

Relaxbanken bieden het ultieme comfort. De relaxfunctie bij een relaxbank is individueel verstelbaar. Hierdoor bepaal je zelf in het moment of je liever in een actieve houding zit of in een ontspannen houding. Bekijk onze uitgebreide collectie relaxbanken en hoekbanken met relaxfunctie van merken als Furninova en IN.House online of probeer ze uit in onze showroom!

3 producten gevonden

Ontspan na een lange dag met jouw ideale relaxbank

Na een lange werkdag wil je heerlijk ontspannen op de bank. Met een relaxbank kun je nu beide op je eigen manier van het comfort genieten. Onze relaxbanken hebben verschillende opties in het verstellen van de bank. Zo kun je bij de één de rug verstellen en heerlijk achterover hangen en bij de ander zowel de rug als voetensteun verstellen. In dit geval beweegt de rug mee wanneer je de bank versteld, zodat je heerlijk kunt ontspannen. Wil je graag dat beide delen apart verstelbaar zijn? Dat is ook mogelijk! Op die manier kan de bank in jouw ideale stand versteld worden.

Extra opties

Een relaxbank kan handmatig versteld worden, maar in veel gevallen is er ook een mogelijkheid om de bank elektrisch te verstellen, met een afstandsbediening of knoppen die geïntegreerd zijn in de bank. Wil je geen draden over de vloer? In veel gevallen is het ook mogelijk om de elektrische verstelbare relaxbank met een accu te krijgen. Je hoeft hem dan alleen maar op te laden en je kunt weer een lange tijd genieten van jouw loungebank! Bij veel relaxbanken heb je ook de optie voor een extra hoofdsteun. Dit biedt extra ondersteuning aan jouw hoofd en nek wat voor velen als prettig wordt ervaren. Ook hebben sommige banken een verstelbare hoofdsteun, welke ook naar voren versteld kan worden. Wil je heerlijk achterover tv kijken of een boek lezen, dan biedt een verstelbare hoofdsteun extra ondersteuning voor je nek en hoofd. Handig toch?

Jouw ideale relaxbank op maat

Je kunt jouw relaxbank geheel op maat samenstellen. Zo bepaal je zelf wat jij prettig vind. Kies bijvoorbeeld uit een handmatige of elektrische verstelling en extra opties als een hoofdsteun. Daarnaast bepaal je ook zelf het materiaal en de kleur van de bank. Je kunt kiezen uit verschillende typen leer of stof. Beide hebben zo hun eigen voor- en nadelen.

Leren relaxbank

Wanneer je kiest voor leer, dan is het goed om de eigenschappen van verschillende leersoorten af te wegen tegen jouw persoonlijke wensen. Zo heb je een gedekt leersoort. Dit is een leersoort dat door en door geverfd is en een afdekkende laklaag heeft. Het voordeel hiervan is dat het heel eenvoudig te onderhouden is en met een vochtige doek makkelijk af te nemen. Dit is ideaal in een gezinssituatie met kleine kinderen. Het nadeel is wel dat het in het begin wat koud kan aanvoelen, na een paar minuten neemt het leer jouw lichaamstemperatuur over waardoor het prettig aanvoelt. Het leder is wel wat stugger dan bijvoorbeeld een semi-aniline leer. Dit is een leersoort dat op het oog lijkt op gedekt leder, alleen is de oppervlakte licht gecorrigeerd, waardoor de natuurlijke nerf meer zichtbaar is. Het nadeel is wel dat het een dunnere afwerklaag heeft, waardoor het wat gevoeliger is voor verkleuring en vlekken. Dit is eigenlijk de perfecte tussenweg tussen open leer en gedekt leer. Open leer is namelijk heel gevoelig voor vlekken, omdat het geen afdeklaag heeft. Wel heeft het een veel natuurlijkere uitstraling. Mensen die kiezen voor een open leersoort, kiezen hier vaak bewust voor. Met alle vlekjes en kleurverschillen door de jaren heen, krijgt het karakter. Ook voelt het warmer aan. Wil je meer weten over de verschillende leersoorten? Kom eens langs in de winkel, onze medewerkers leggen het je graag uit!

Stoffen relaxbank

Naast leer kun je natuurlijk ook kiezen voor stof. Een stoffen relaxbank heeft een warme en knusse uitstraling. Je kunt kiezen uit verschillende soorten stoffen, zoals microvezel, fluweel of een geweven stof in verschillende patronen. Ga bijvoorbeeld voor een grove weving of voor een hele subtiele stof met een fijne weving. Bang voor vlekken? Verzeker je relaxbank voor een klein bedrag tot 7 jaar voor vlekbescherming, maar ook functionele defecten. Zeker bij een relaxbank en het mechanisme is dit aan te raden. Uiteraard zijn onze banken van topkwaliteit en zal er niet snel slijtage of defecten optreden, maar mocht het onverhoopt wel gebeuren dan geeft deze extra zekerheid je een gerust gevoel. Relax!

Probeer onze relaxbanken uit in de showroom!

Ontdek de relaxbanken van merken als Feelings, IN.House en Henders & Hazel online of kom langs in onze winkel. Bij alle banken, maar zeker bij een relaxbank, is het aan te raden om voor je aankoop de verschillende banken en comforts uit te proberen. In de showroom kunnen onze medewerkers jou ook deskundig adviseren. Je kunt ook eerst onze collectie relaxbanken online bekijken!

relaxbanken