Ledikanten

Een ledikant is een bed zoals we die kennen. Het heeft een bedconstructie waar je een lattenbodem en matras in plaatst. Een ledikant bed kun je zelf samenstellen, zo bepaal jij wat voor lattenbodem en welk matras je wilt. Een ledikant bed komt voor in verschillende stijlen van topmerken als Auping en Tempur. In onze ruime collectie ledikanten vind je genoeg keuze, waardoor jij jouw slaapkamer geheel een eigen sfeer en stijl kunt geven.

42 producten gevonden

De ledikant

De ledikant bestaat dus uit een bedombouw, waar vervolgens een lattenbodem in wordt gelegd en een matras naar keuze. Met betrekking tot stijl hebben ledikanten hele diverse ontwerpen. Zo heb je houten ledikanten, metalen ledikanten, gestoffeerde ledikanten of een ledikant bed met een gelakt frame. Door de diversiteit in materialen kunnen ze in veel diverse stijlen en kleuren worden ontworpen. Een ledikant geeft ten opzichte van een boxspring ook een veel minder massieve aanblik en is een boxspring veel minder stijl-bepalend. Bij veel ledikanten kun je ook de kleur of stoffering aanpassen. Vooral bij een gestoffeerde ledikant heb je vaak keuze uit diverse stoffen en kleurenpalet. Wist je dat een ledikant ook makkelijk schoon te maken is? Wanneer je een houten frame kiest, kun je deze eenvoudig stof- en vlekvrij houden en wanneer je een hoger model kiest, kun je hier ook eenvoudig onder stofzuigen.

Afmetingen ledikant

De ledikant heeft diverse afmetingen. Afhankelijk van jouw woonsituatie kun je ervoor kiezen om een eenpersoons- of tweepersoonsbed te kiezen. Wanneer je de ledikant afmeting hebt gekozen, moet je er ook voor zorgen dat je hier het juiste matras en beddengoed bij kiest. We hebben de diverse afmetingen van een ledikant hieronder op een rijtje gezet.

Eenpersoons ledikant

Een eenpersoons ledikant komt in drie verschillende afmetingen voor. De 90×200 ledikant is de meest gebruikelijke afmeting. Een 70×100 ledikant is een vrij smal bed, wat veel kinderen hebben die van het kinderledikant overgaan naar een ‘volwassen’ bed. Wij raden wel een bed van 90 cm breed aan, zodat jij je gerust nog een keer om kunt draaien.

  • 70×200 cm
  • 80×200 cm
  • 90×200 cm

Twijfelaar

Een twijfelaar kun je eigenlijk zien als een ruimer eenpersoons ledikant of kleine tweepersoons, hoor je de twijfel? Dit is een ideale oplossing wanneer je kleinere ruimte hebt met zijn tweeën of wanneer jij alleen gewoon wat ruimer wilt slapen! De twijfellaar ledikant komt in twee afmetingen voor:

  • 120×200 cm
  • 140×200 cm

Tweepersoons ledikant

Een tweepersoons ledikant komt in drie afmetingen voor, waarvan de 180×200 het meest gebruikelijke is, een 200×200 een king size is (voor de koningen onder ons) en een 160×200 is wat kleiner is, maar wel ruimer dan een twijfelaar. De 160 is eigenlijk ideaal wanneer je niet een hele grote ruimte hebt, maar wel genoeg ruimte wilt om met z’n tweeën te slapen. We hebben de afmetingen van de tweepersoons ledikanten nog even op een rijtje gezet:

  • 160×200 cm
  • 180×200 cm
  • 200x200cm

Goedkope ledikant

Wist je dat je met een ledikant vaak goedkoper uit bed dan met een boxspring? Wanneer je op zoek bent naar een goedkope ledikant ben je ook bij Löwik aan het juiste adres. We hebben ledikanten in verschillende prijsklassen en doordat je zelf de keuze hebt in welk matras en lattenbodem je kiest, heb je de kosten zelf in de hand. Ben je opzoek naar een goede deal voor een goedkope ledikant? Bekijk dan onze ledikanten outlet, waar we regelmatig showroommodellen voor een zacht prijsje verkopen of bezoek onze showroom, waar we ook regelmatig modellen in de aanbieding hebben. Ook voor een ledikant compleet bed ben je bij ons aan het juiste adres!

Ledikant kopen bij Löwik

Een mooi, hip, kwaliteit of goedkoop ledikant koop je bij Löwik Wonen & Slapen! We hebben een ruime collectie met ledikanten. Ben je opzoek naar een ledikant compleet bed? Kom dan langs in onze showroom. Onze gespecialiseerde beddenadviseurs helpen jou graag met jouw zoektocht naar de perfecte ledikant!

Ledikant auping essential