Bedbodems

Ben je op zoek naar een comfortabele bedbodem? De keuze is reuze! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een spiraalbodem, schotelbodem of lattenbodem. Bekijk ons aanbod van merken als Auping, Tempur en meer online of in de winkel.  Laat je adviseren door onze slaapspecialisten en vind jouw perfecte bedbodem.

5 producten gevonden

De juiste bedbodem kiezen

De combinatie van een bedbodem met een matras bepalen het comfort van het bed. Een bedbodem is de basis en zorgt ervoor dat het matras goed tot zijn recht komt. Er zijn diverse bedbodems mogelijk. Zo is er de ouderwetse lattenbodem die in een hedendaags jasje is gestoken. Daarnaast heb je de spiraalbodem met een vlechtwerk van ijzeren draden en een schotelbodem die bestaat uit een houten frame met kunststof verende schotels die los van elkaar kunnen bewegen. Uiteraard is er ook nog de keuze voor een boxspring. Een boxspring heeft een houten frame met metalen veren.

Verstelbare bedbodem

Met een verstelbare bedbodem zit je in een handomdraai lekker rechtop in jouw bed. Ideaal om een film te kijken, tijdschrift te lezen of een puzzel te maken. De meeste verstelbare bedbodems hebben een rug- en voetedeel die met de hand versteld kunnen worden en zijn in verschillende maten verkrijgbaar.

Elektrische bedbodem

Een elektrische bedbodem kun je elektrisch verstellen. Het deel dat je kan verstellen verschilt per bedbodem. Zo kun je bij de een alleen het rugdeel verstellen en bij de ander zowel het rugdeel, voetendeel als hoofdeinde. Elektrische bedbodems bieden veel comfort en zijn handig in gebruik. Het verstellen van het hoofdeinde zorgt er bijvoorbeeld voor dat je een optimale zithouding aanneemt. Je nekspieren kunnen helemaal ontspannen en een kussen voor achter je hoofd kan je achterwege laten.

Tips voor het kopen van een bedbodem

Stevigheid: Let op de stevigheid van de bedbodem. Een bedbodem moet namelijk voldoende stevig zijn, maar daarnaast ook voldoende veerkrachtig zijn. Een bedbodem mag niet doorzakken. Het is belangrijk dat de bedbodem genoeg contouren van het lichaam kan volgen en deze voldoende kan ondersteunen.

Hoogte: De hoogte van de bedbodem is belangrijk voor het in- en uitstappen. De beste hoogte is als de hoogte van het matras onder jouw knieholte uitkomt als je op de bedrand zit.

Ventilatie: We raken veel vocht kwijt gedurende de nacht. Er moet dus voldoende mogelijkheid zijn om te ventileren. Een matras kan ventileren, maar een goede bedbodem kan deze ventilatie optimaliseren.

Duurzaamheid:: Een bedbodem van een goede kwaliteit kan een levensduur hebben van 20 jaar of langer. De kwaliteit van de bedbodem bepaalt uiteindelijk ook de levensduur van het matras; hoe beter deze twee op elkaar zijn afgestemd, hoe langer ze beiden meegaan.

Een bedbodem wordt in verschillende maten geleverd. Voor een tweepersoonsbed kan er gekozen worden voor een gemeenschappelijke bedbodem of twee aparte bedbodems. Het voordeel van de laatste keuze is dat beide bedbodems naar eigen wens aangepast kunnen worden. Zo krijg jijzelf de ondersteuning die je graag wenst. Daarnaast voel je de ander ‘s nachts niet bewegen.

Bedbodem tempur