Hoektafels

Veel mensen hebben een hoektafel in huis, want het is een praktisch meubelstuk waar we in de zithoek gemakkelijk bekers, glazen, tijdschriften of boeken op kunnen leggen. Daarnaast worden hoektafels gebruikt om mooie woonaccessoires of kaarsen op te zetten om sfeer in huis te brengen. Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een grote collectie hoektafels van merken als Henders & Hazel, Feelings, By-Boo en Profijt Meubel.

26 producten gevonden

Een handige hoektafel in jouw interieur

Een hoektafel is een handig meubelstuk voor in huis. Het is een tafel die in de hoek geschoven kan worden of snel een plekje kan krijgen bij de bank. Sommige tafels hebben wieltjes, waardoor ze eenvoudig te verplaatsen zijn dus op iedere plek in huis neergezet kunnen worden. Wanneer je over een minder ruime woonkamer beschikt is een hoektafel ook uitermate geschikt om in te zetten als salontafel. Als je een dergelijke tafel wil uitkiezen, is het belangrijk om stil te staan bij een aantal punten.

Onderstel van een hoektafel is stijl bepalend

Afhankelijk van het doel voor de tafel is het vaak belangrijk dat deze stevig op zijn poten staat. Gelukkig vind je in onze showroom alleen hoektafels van de beste kwaliteit! De ene tafel heeft brede, stevige poten en de ander heeft een smal en rank onderstel, vaak afhankelijk van de stijl van de tafel. Een Scandinavisch design heeft vaak smalle strakke pootjes en een landelijk design komt vaak met wat grovere, sierlijke poten. Daarnaast kan een hoektafel ook wieltjes hebben. Kijk goed wat bij jouw smaak en woonstijl past, want iedere stijl vraagt om een andere hoektafel. Stijlen combineren kan natuurlijk ook!

Hoektafels in verschillende afmetingen

Elke tafel heeft een eigen formaat, maar de hoektafel is meestal niet heel groot. De afmeting van een gemiddelde hoektafel is 40 bij 40 centimeter of 60 bij 60 centimeter. Op de tafel kun je van alles heel gemakkelijk neerzetten. Denk hierbij aan woondecoratie en woonaccessoires in de vorm van bijvoorbeeld een vaas, kandelaar of boekenstandaard. Sommige hoektafels hebben twee lagen, waarbij je onder het bovenblad nog ruimte hebt om dingen neer te leggen. Kijk goed welke ruimte je nog over hebt in de hoek en kies daar het formaat tafel bij uit.

Verschillende materialen

Hoektafels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meeste tafels zijn gemaakt van hout, maar daarnaast zijn er ook hoektafels gemaakt van MDF, rvs, beton, riet, metaal of een combinatie hiervan. Ook zijn er binnen een bepaalde materiaalsoort weer verschillende mogelijkheden. Zo bestaan er verschillende houtsoorten die ieder een andere uitstraling in het interieur geven zoals teakhout, eikenhout en bijvoorbeeld notenhout. Om jouw woonkamer een stoere uitstraling te geven, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tafel met robuust hardhout en metalen poten. Het voordeel van bepaalde materialen als rvs, MDF en metaal is het relatief eenvoudige onderhoud. Over het algemeen volstaat het bij deze materialen om de tafel af te nemen met een vochtige doek om viezigheid en stof te verwijderen. Bij tafels van hout is het belangrijk om te kijken of het materiaal nog behandeld moet worden. Het behandelen van hout wil zeggen dat er als het ware een beschermlaag over het oppervlak wordt aangebracht in de vorm van een soort olie. Hierdoor voorkom je dat viezigheid in het hout trekt waardoor de tafel langer meegaat.

Verschillende tinten en kleuren

Veel hoektafels zijn gemaakt van hout, maar iedere houtkleur heeft een andere kleurnuance. Zoals eerder gezegd zijn er verschillende houtsoorten welke dus een verschillende uitstraling geven. En ook omdat hout een natuurlijk product betreft is geen enkele tafel hetzelfde, ook al is deze van hetzelfde hout gemaakt. Je krijgt altijd te maken met onder andere noesten en houtnerven in een bepaalde mate. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook tafelbladen die vergrijsd zijn of tafels waarvan een deel wit of zwart is gemaakt. Kijk vooral goed naar jouw woonstijl en de kleuren van jouw interieur. Kies een tafel uit die er goed bij past.

Hoektafel met opbergruimte

Op een hoektafel kun je verschillende spullen neerleggen. Sommige tafeltjes hebben nog extra ruimte om spullen op te bergen. Zo zijn er bijvoorbeeld tafels met lades, een mandje, een opbergvak of met een extra legplank. Kijk goed welke ruimte je nodig hebt en pas daar jouw tafel op aan. Bij Löwik Wonen & Slapen vind je deze tafels in verschillende soorten en maten. Keuze genoeg om jouw perfecte exemplaar te vinden! Mocht je toch de perfecte tafel niet kunnen vinden, dan kun je ook een kijkje nemen tussen onze bijzettafels.

hoektafel