Woontrend: Grote Salontafel

De Grote Salontafel: een Comeback in de Woonkamer

De woonkamer is het hart van het huis en de salontafel speelt daarbij vaak een centrale rol. Waar we in 2023 massaal kleine salontafeltjes bij elkaar zetten, maakt de grote salontafel nu een comeback. Eén grote salontafel als middelpunt van je woonkamer is het idee. Benieuwd wat het effect kan zijn van een grote salontafel? Wij vertellen het je!

Voordelen van een Grote Salontafel

Straalt Rust Uit

Een grote salontafel als middelpunt van je woonkamer staat niet alleen prachtig, maar creëert ook rust. Het trekt je woonkamer in één klap strak, wat de ruimte optisch groter en overzichtelijker maakt.

Ronde salontafel

Lekker Praktisch

Een grote salontafel zorgt niet alleen voor rust, maar brengt ook veel praktische voordelen met zich mee. Zo kun je op een grote salontafel vaak meer kwijt dan op een samenstelling van salontafeltjes. Wie haalt er nou niet te veel borrelhapjes in huis voor bezoek?

Grote Salontafel, Grote Accessoires

Een grote salontafel biedt natuurlijk ook meer ruimte voor decoratie. Maak jouw salontafel bijvoorbeeld af met een stijlvol magazine, een groot tafelboek, een grote schaal of een vaas met nepbloemen.

Vaas met nepbloemen
Schaal beige
Vaas naturel

Drie Tips om de Perfecte Salontafel uit te Zoeken

Het kiezen van de juiste salontafel kan een uitdaging zijn door het uitgebreide aanbod op de markt. We helpen je graag op weg met drie tips die je kunt volgen om de perfecte salontafel voor jouw woonkamer te vinden.

Tip 1: Kies de Juiste Vorm

De vorm van je salontafel is cruciaal en hangt vooral af van de inrichting en grootte van je woonkamer. Hier zijn enkele overwegingen:

 • Rond of ovaal: Deze vormen zijn populair omdat ze een zachte, organische uitstraling geven. Ze passen goed bij een modern of Scandinavisch interieur en zijn ideaal als je een vloeiende, niet-hoekige inrichting wil.
 • Rechthoekig of vierkant: Deze klassieke vormen passen goed bij traditionele of industriële interieurs. Ze bieden meestal meer opbergruimte en zijn ideaal als je een strakke, gestructureerde look wilt.
 • Oncoventioneel: Denk aan asymmetrische of abstracte vormen als je iets unieks wilt dat als blikvanger fungeert.
Ronde salontafel
Rechthoekige, bruine salontafel.
Unieke, bruine salontafel.

Tip 2: Kies het Juiste Materiaal

Het materiaal van je salontafel bepaalt de uitstraling en duurzaamheid. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Hout: Een tijdloze keuze die warmte en karakter toevoegt. Geschikt voor zowel rustieke als moderne interieurs.
 • Glas: Geeft een gevoel van ruimte en is ideaal voor kleinere woonkamers. Het straalt een moderne, minimalistische look uit.
 • Metaal: Perfect voor een industriële of moderne look. Metaal is duurzaam en kan een stoer accent toevoegen aan je inrichting.
 • Combinatie: Tafels die verschillende materialen combineren, zoals hout en metaal of glas en metaal, bieden veelzijdigheid en een trendy uitstraling.
Houten, rechthoekige salontafel.
Glazen, moderne salontafel.
Metalen salontafel.

Tip 3: Ga voor het Juiste Design

Het design van je salontafel moet passen bij de rest van je interieur en jouw persoonlijke stijl. Hier zijn enkele designinrichtingen die je kunt overwegen:

 • Minimalistisch: Strakke lijnen en eenvoudige vormen zonder al te veel decoratie. Dit design is perfect voor moderne en Scandinavische interieurs.
 • Vintage: Tafels met een retro-uitstraling en vaak unieke details. Perfect voor een eclectisch of bohemian interieur.
 • Landelijk: Robuuste tafels van hout met een warme, uitnodigende uitstraling. Geschikt voor een rustieke of landelijke inrichting.
 • Modern: Strakke, innovatieve ontwerpen die vaak materialen zoals glas en metaal combineren. Ideaal voor een eigentijdse look.

Minimalistische, rechthoekige salontafel.
Bohemian salontafel met retro-details in goud.
Moderne, marmeren salontafel met een combinatie van glas en metaal.

Kortom, het kiezen van de perfecte salontafel hoeft geen moeilijke taak te zijn. Door rekening te houden met de vorm, het materiaal en het design dat het beste bij jouw ruimte en stijl past, kun je een salontafel vinden die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Vergeet niet dat de perfecte salontafel niet alleen een praktisch meubelstuk is, maar ook een statement kan maken in je interieur.