Stylingtips voor ieder interieur

Stylingtips die je in ieder interieur kunt toepassen

Begint het bij jou te kriebelen en wil jij jouw interieur weer opfrissen? Met onze stylingtips wordt het restylen van jouw interieur een stuk gemakkelijker. Deze handige interieurtips kun je tevens toepassen op iedere woonstijl. 

Bepaal jouw stijl

Voordat je begint is het goed om eerst jouw stijl te bepalen. Natuurlijk hoef je niet vast te houden aan één enkele stijl. Heb je een favoriete stijl? Voer deze dan als boventoon. Denk bijvoorbeeld aan modern. Leg een rustige basis neer met strakke, moderne elementen. Hier kun je prima een tweede stijl aan toevoegen. Denk aan klassieke elementen of misschien wel meer richting natuurlijk, vintage of botanisch. Het belangrijkste is dat er een balans wordt gecreëerd en dat jij je er in thuis voelt. Dit doe je door een persoonlijke stijl te creëren. Heb je klassieke stijl maar vind je een kroonluchter niet mooi? Voeg hem dan ook niet toe omdat je denkt dat dit ‘hoort’. Vind je het lastig om een goed balans te creëren of jouw persoonlijke stijl te bepalen? Onze interieuradviseurs helpen jou graag!

Werk met een kleurenpallet 

Om een balans te creëren en eenheid in jouw interieur te brengen is het goed om met een vast kleurenpalet te werken. Kies jouw favoriete kleur(en) en combineer deze met neutrale kleuren zoals wit, zwart, beige of grijs. Je kunt ook gaan voor ton sur ton. Hierbij kies je één kleur die je in het hele interieur toepast. Werkt met verschillende tinten (van donker naar licht) om diepte en contrast te creëren. 

Groeperen van accessoires

Met woonaccessoires maak jij jouw interieur compleet. Het zorgt voor sfeer en zo kun je jouw persoonlijke touch toevoegen. Plaatst niet overal zomaar woonaccessoires, want dan oogt het al snel rommelig. Groepeer verschillende woonaccessoires. Pas hier de regel van 3 toe. Cluster bijvoorbeeld drie vazen in verschillende hoogtes bij elkaar voor een spannend geheel. Je hoeft niet vast te houden aan de regel van drie, maar ga wel voor oneven aantallen voor een speelser geheel. Ook hoeft ook niet ieder vrije oppervlakte vol te staan met accessoires. Zo kan een enkele grote statement piece op een kast of tafel ook voor een verrassend effect zorgen. 

Verschillende structuren

Werk met verschillende structuren en materialen. Verschillende structuren zorgen voor een aangename dynamiek. Zo kun je met de sierkussens op de bank een mooie combinatie maken van verschillende structuren. Combineer linnen met een zachte wollen kussens en wellicht een kussen met een printje. Dit maakt het geheel een stuk interessanter. Of combineer een glazen vaas met keramiek en een houten beeldje. Kies ook voor materialen die bij jou en je stijl passen. Zo wordt er veel glas gebruikt in een modern interieur en meer hout en steen in een landelijk interieur.