Ribstof banken

Ribstof, ook wel corduroy genoemd, werd populair in de jaren ‘70. De stof zelf heeft al een hele geschiedenis en is ontstaan in de achttiende eeuw. Na de jaren ‘70 daalde de ribstof enorm in populariteit, maar is nu al weer een aantal jaren terug van weggeweest. Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een ruim assortiment ribstof banken van merken als In.House, Feelings en Profijt Meubel. Je vindt ze online en in de winkel!

De geschiedenis van ribstof

De ribstof wordt ook wel corduroy, ribfluweel of manchester genoemd. Corduroy wordt veel voor kleding gebruikt. Doordat het zo’n sterke stof is, werd het vroeger voornamelijk gebruikt voor werkkleding en voor het stofferen van meubels. Het is dus ontstaan in de 18e eeuw en werd toen voor zowel werkkleding als meubels gebruikt. Tegenwoordig zien we het vooral veel terug in het interieur, en is het ones again, mateloos populair.

Eigenschappen van de ribstof bank

De fluwelen ribstof heeft in de lengterichting van de bank zachte ribbels. De stof heeft een vleug. Wanneer je er met je hand overheen strijkt, zie je een donkere vleug ontstaan. Dit komt doordat de stof bestaat uit langere vezels. Wanneer deze vezels een andere kant op gestreken worden komen ze meer omhoog of leg je ze juist plat. De stof bestaat vaak uit synthetische vezels, dit zorgt ervoor dat het een hele sterke kwaliteit stof is. Synthetische stoffen zijn over het algemeen sterker, slijtvaster en verkleuren ook minder in zon- en daglicht in vergelijking met natuurlijke stoffen als katoen en linnen. Doordat ribstof bestaat uit zachte, rechtopstaande vezels heb je na verloop van tijd wel kans op een zitspiegel. Om dit te voorkomen is het belangrijk om regelmatig van zitplek te veranderen. Je kunt, wanneer je wel een zitspiegel hebt, de vezels met een kledingborstel weer omhoog te krijgen. Maak van tevoren de stof licht vochtig. Een ribstof bank heeft in tegenstelling tot geweven stoffen, niet snel last van pilling.

Ribstof bank in jouw interieur

Een ribstof bank komt goed tot zijn recht in verschillende interieurs. Je ziet ze vooral in landelijke interieurs, maar kunnen ook goed in een stoer interieur of een modern interieur. Een ribstof bank kan door de kleur- en modelkeuze veel verschillende uitstralingen hebben. Zo heeft een corduroy bank in een taupe kleur met losse kussens en ronde armen een hele landelijke uitstraling. Maar ga je voor een grote loungebank met grote kussens en strakke lijnen, dan kan dit heel goed in een modern interieur. Ga je voor een donkere kleur, bijvoorbeeld donkergrijs of een donkergroen dan heeft dit een meer sobere uitstraling en past het goed in een industrieel en stoer interieur. Vind je het lastig om te bepalen wat de juiste ribstof bank is voor in jouw interieur? Onze interieuradviseurs geven je graag persoonlijk en vrijblijvend advies. Bekijk onze ruime collectie ribstof banken online of probeer de banken uit in onze winkel! Ribstof banken

Alle categorieën