Ribstof hoekbanken

Ben jij op zoek naar een hoekbank bekleed met ribstof? Wij bieden een ruim assortiment ribstof banken en ribstof hoekbanken aan bekleed in diverse stijlen. Ribstof wordt ook wel corduroy, ribcord of ribfluweel genoemd en heeft een zachte look en feel. Een mooie stof wat in vele interieurs tot zijn recht komt. Bekijk de collectie online of neem een kijkje in onze showroom!

Warme sfeer met een ribstof hoekbank

Een ribstof hoekbank geeft een warme sfeer aan jouw interieur. Niet alleen ziet het er gezellig uit, ook voelt de stof heel zacht aan. Dit zorgt ervoor dat je heerlijk weg wilt zakken in de bank. Vele banken bekleed met corduroy hebben ook een zachte zit, zo’n heerlijke loungebank waar je ultiem in kunt relaxen. Liever een actieve zit? Geen probleem, ook daar hebben wij een ruime keuze in!

Rib hoekbank in verschillende interieurs

Een rib hoekbank past perfect in vele interieurs, afhankelijk van het model van de bank. Neem je een grote robuuste hoekbank met rechte lijnen en brede kussens, dan past deze perfect in een modern of industrieel interieur. Kleur doet hierin ook veel. Grijstinten of misschien een donkergroene kleur past heel goed in een industrieel interieur. Heb je een licht en modern interieur? Kies dan voor een lichte crème kleur of lichtgrijs. In een landelijk interieur zie je dat rib hoekbanken vaak meer ronde vormen hebben, bijvoorbeeld een armleuning die iets rond naar buiten loopt. Een hoekbank van ribcord in een beige tint of een taupe kleur past goed in een landelijke stijl. Vind je het lastig om te bepalen wat bij jou en je interieur past? Vraag onze interieuradviseurs om vrijblijvend advies. Ze helpen je graag!

Eigenschappen van een hoekbank ribcord

Heb je een groot gezin, woon je op jezelf, met vrienden of een partner? Een hoekbank ribcord is geschikt voor alle situaties, omdat het een hele sterke stof is. Ribstof bestaat vaak uit een synthetische vezel. Dit zorgt ervoor dat het tegen intensief gebruik kan, maar ook goed bestand is tegen direct zonlicht. Dit betekent niet dat het helemaal niet verkleurd, maar in vergelijking met een natuurlijke stof als linnen of katoen, kan een synthetische stof als corduroy hier een stuk beter tegen. Een ribstof is te herkennen aan de rib in de lengterichting van de stof. De stof is heel zacht, aaibaar en heeft een lichte vleug. Een nadeel van ribcord is wel dat bij intensief gebruik er een zitspiegel kan ontstaan. De haren worden namelijk plat gedrukt. Dit kun je voorkomen door regelmatig te wisselen van zitplek. Je kunt een kledingborstel gebruiken om de stof op te ruwen en de plek minder zichtbaar te maken. Voordeel van de stof is dat ribcord niet gevoelig is voor pilling!

Ribstof hoekbank kopen

Zie jij een hoekbank ribcord wel staan in jouw interieur? Kom dan eens langs bij ons in de showroom. Hier kun jij verschillende ribstof hoekbanken uitproberen van merken als Pronto Wonen, Profijt Meubel, Feelings en meer! Vele hoekbanken die je in de showroom ziet, zijn ook in andere stoffen verkrijgbaar. Zo kan het zijn dat een bepaald model bank jou heel erg aanspreekt, maar hier geen corduroy stof op zit. Vraag dan één van onze medewerkers naar de stalen. Grote kans dat jouw favoriet ook verkrijgbaar is in ribstof! Ribstof hoekbank detail

Alle categorieën