Fluwelen bank

Op zoek naar een fluwelen bank? Fluweel ook wel velours of velvet genoemd is echt de trend van nu en we zien het overal in terug: banken, fauteuils, stoelen en krukjes. Bekijk onze ruime collectie fluwelen bankstellen online of kom langs in de showroom!

Wat is fluweel eigenlijk?

Veel van jullie denken waarschijnlijk dat een fluwelen bank hetzelfde is als velours of velvet. Hoewel het veel op elkaar lijkt, zit er daadwerkelijk een verschil in. Fluweel is een stofsoort waarbij er kleine lusjes – vroeger van zijde, nu vaak ook van katoen – worden geweven aan de bovenkant van de stof. Zo ontstaat er een zachte stof met een glans. Vroeger was fluweel alleen voor rijke mensen, waarschijnlijk omdat het toen nog van zijde werd gemaakt. Maar wat is nou het verschil tussen fluweel en velours? Velours is een gesneden variant van fluweel. Het resultaat is een diepere kleur, minder glans en wanneer de vezels één kant op staan ontstaat er een vleug. Wanneer ze rechtop staan dan is dat niet het geval. Velours is ook zwaarder en flexibeler dan fluweel en wordt daarom veel ingezet voor zitmeubels als banken. Daarnaast is Velvet is de Engelse benaming van fluweel, beide zijn dus hetzelfde.

Een fluwelen bank is duurzaam

Fluweel en velours zijn beide sterke, duurzame stoffen. Ze kunnen goed tegen direct licht en verkleuren daardoor niet snel. Ook zijn de stoffen slijtvast, waardoor je nog heel lang kunt genieten van jouw fluwelen bankstel. Je kunt op den duur wel zitplekken krijgen, net als alle andere stoffen. Dit komt voornamelijk doordat je de haartjes plat duwt. Voorkom dit door regelmatig van zitplek te wisselen of haal er voorzichtig een kledingborstel overheen om de stof een beetje op te ruwen.

Fluwelen bank in verschillende stijlen

Fluweel wordt vaak geassocieerd met een klassieke stijl. Tegenwoordig wordt een fluwelen bank in verschillende stijlen gemaakt en gecombineerd in diverse woonstijlen. Zo zijn er hele strakke, moderne fluwelen banken met een heel divers kleurenpallet. Deze zie je veel terug in moderne interieurs, maar ook in een modern industriële combinatie. Ook zie je veel grote, ruime loungebanken met een fluwelen stof in een champagne, cognac of zilveren kleur. Deze banken matchen perfect in een modern klassiek interieur. Een fluwelen bank met een gecapitonneerde rug in een mooie donkergroene of rode kleur sluit erg goed aan op de klassieke stijl. Vind jij een fluwelen bank erg mooi, maar vind je het lastig om deze te combineren met jouw interieur? Vraag onze interieuradviseurs om advies! Zij helpen je graag bij het ontwerp van jouw perfecte interieur, geheel vrijblijvend. Bekijk onze collectie fluwelen banken van merken als Feelings en Richmond online of kom proefzitten in onze showroom! Fluwelen bank