Een nieuwe bank uitzoeken? Het is niet niks!

Ontdek jouw perfecte bank met deze tips!

Ga jij een nieuwe bank uitzoeken? Lees dan eerst dit artikel en ga voorbereid op pad! Allereerst moet je jezelf de vraag stellen, welke eigenschappen moet een bank of bankstel bezitten die aansluiten bij mijn woonwensen? Wil ik een loungebank, een bank met relaxfunctie, of juist een bank met een actieve zit? Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de optie om voor een hoekbank te gaan. Dit kan een vast uitvoering zijn of een elementenbank met verplaatsbare modules. Als je dat hebt bepaald kun je kijken naar welke woonstijl jou het meest aanspreekt. Liever een design bankstel of toch een romantische stijl? Er zijn ontelbare mogelijkheden.

Ruimte voor een bankstel?

De keuze wordt natuurlijk allereerst al bepaald door de beschikbare ruimte. Een hoekbank vraagt vaak om meer ruimte, maar een kleine 2-zits kan ook wegvallen in de ruimte. Soms is het juist goed om grote gebaren te maken, daardoor oogt de ruimte juist groter. Bekijk wel van te voren wat de looproute is en wat je verwacht van de ruimte. Naast het creëren van een minimalistisch effect in een kleine ruimte, met grote gebaren, kun je een kleine ruimte ook optisch groter maken door bijvoorbeeld voor smal model bankstel te kiezen met smalle pootjes.

Hoekbanken in vele opstellingen

Kies je voor een hoekbank? Je kunt hebt hier ook weer diverse mogelijkheden en functies in. Kies je voor een bank met een longchair, dan heb je een fijne loungeplek zonder deze veel ruimte in beslag neemt. De longchair is namelijk minder diep dan een ottomane. Het geeft je dus een fijne loungeplek, maar laat eigenlijk ook een volwaardige zitplaats verdwijnen. Een hoekbank met een ottomane heeft beide. Een heerlijke ligplek maar ook een extra zitplek. Doordat de ottomane wel een rugleuning heeft oogt het wat kolossaler en door de lengte neemt het meer ruimte in. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en de nodige zitplekken kun je zelf bepalen wat de beste optie is voor jou.

Praktisch loungen

Heb je een kleinere ruimte en wil je de ruimte behouden, maar wil je wel een loungeplek creëren? Kies dan bijvoorbeeld voor een losse bank en plaats daar een hocker voor. Wanneer er visite komt plaats je er een dienblad op en gebruik je het als salontafel. Je kunt de hocker natuurlijk ook als extra zitplaats gebruiken. Je kunt ook kiezen voor een bank met relaxfunctie. Dit kost je geen extra ruimte alleen heb je de ruimte voor je bank nodig om de relaxfunctie uit te klappen. Bekijk hier al onze relaxbanken.

Zitcomfort is het belangrijkste

Veel mensen kijken eerst naar het design van de bank, het oog wil ook wat natuurlijk, maar niet ieder design en bijbehorend zitcomfort is prettig voor iedereen. Wanneer je wat langer bent, vind je het waarschijnlijk een stuk prettiger als de bank een wat hogere zit heeft en een hogere rugleuning. Een designbank met een lage zit en lage rug zal dan misschien voor het oog heel mooi zijn, maar je lichaam is er niet blij mee. Hetzelfde geldt voor een kleiner persoon in een diepe loungebank. Daarnaast is de vraag: zit je liever in een actieve houding of lig je graag in een loungebank? Verschillen jij en je partner nou heel erg in lengte dan kun je ook voor een bank kiezen met een verstelbare zitdiepte per zitvlak. Hierbij kun je vaak met een verschil van 4 cm de zitdiepte verstellen, dit kan al heel veel schelen in je zitcomfort!

Flexibel met een elementbank

Naast een normaal bankstel, een hoekbank of een losse 2-, 2,5- of 3-zitbank, kun je ook kiezen voor een elementenbank. Een elementenbank is een bank met losse modules. Afzonderlijke delen zijn keurig aan de zijkanten afgewerkt waardoor ze vrij geplaatst kunnen worden. Leuk als je graag de ruimte anders wilt indelen of als je wilt werken met delen in verschillende kleuren. Natuurlijk zijn ze onderling ook aan elkaar te koppelen, zoals het model Namia. Zelfs verschillende materialen zijn mogelijk, zo kun je bijvoorbeeld een element in leer bekleden en de rest in stof voor een speels effect. Mocht het inmiddels duizelen van alle mogelijkheden, geen zorgen! Onze verkoopadviseurs helpen je graag verder om samen met jou tot een prachtig plan te komen dat geheel op jouw wensen is afgestemd. Tot ziens in Vriezenveen!