Salontafels, stijlvol voor elk interieur

Een salontafel is een belangrijk onderdeel in je woonkamer. Een salontafel is niet alleen functioneel, maar zorgt ook voor een stukje persoonlijkheid in je interieur. Je kunt er namelijk de mooiste woonaccessoires op zetten. Dit zorgt voor sfeer in jouw woonkamer. Het aanbod is erg divers, van strakke houten exemplaren tot prachtige zwarte ronde vormen. In deze blog laten we je verschillende soorten zien, zodat jij voor jouw huis de beste salontafel kan kiezen!

Ronde salontafels

Misschien wel de belangrijkste eigenschap waar je rekening mee houdt bij het aanschaffen van een salontafel, is de vorm van de tafel. De vorm heeft veel invloed op de uitstraling die een tafel heeft in je woonkamer. Een ronde tafel heeft door de zachte vorm bijvoorbeeld een gezellige uitstraling. Het doorbreekt de rechte lijnen in je woonkamer en het voegt een organisch element toe. Ook zijn ronde salontafels kindvriendelijk, doordat ze geen scherpe hoeken hebben.

Zwarte ronde tafels

Op dit moment zijn zwarte ronde salontafels erg populair. De zwarte kleur komt in bijna ieder interieur tot zijn recht. Door de zwarte kleur lijkt de ronde salontafel ondanks zijn zachte vorm toch stoer. De combinatie van de metalen spinpoot en het zwarte mangohout van salontafel rond Cavino zorgt voor een stoer en industrieel karakter. Het gezandstraalde mangohout maakt dat het oppervlak ruwer aanvoelt.

Welke salontafel past goed bij een hoekbank?

Een hoekbank is vaak een groot, opvallend meubelstuk in de woonkamer. Deze is met verschillende salontafels te combineren. Een ronde salontafel zorgt ervoor dat de ruimte wat meer opengebroken wordt. Op deze manier kan je ook makkelijker rond de salontafel lopen. Je kunt ook een rechthoekige of vierkante salontafel combineren met een hoekbank, deze accentueert de vorm van de bank. Let hierbij op dat de tafel niet groter is dan de bank.

Wat zet je op een ronde salontafel?

Naast het functionele gebruik van een ronde salontafel, wil je ook dat hij er leuk uitziet. Dit kan je doen door mooie woonaccessoires te plaatsen. Een veelgemaakte fout hierbij is dat je al snel te veel accessoires plaatst waardoor het rommelig lijkt. Kies daarom voor een klein aantal accessoires in dezelfde kleurtinten. Op deze manier creëer je een rustig geheel. Je kunt ook de rust bewaren door te werken met een dienblad op de salontafel. Hierop kun je bijvoorbeeld kaarsen en bloemenvazen leggen die passen bij de stijl van je woonkamer. Dit zorgt voor kleur en frisheid. Kies bloemen die passen bij het seizoen of bij de kleuren van je interieur.

Vazen in beige kleuren.
Kandelaars die geschikt zijn voor op een salontafel.
Theelichthouders kunnen een leuke manier zijn om je salontafel op te vrolijken.

Houten exemplaren

Houten salontafels zijn tijdloos en voegen warmte en karakter toe aan je woonkamer. Kijk bijvoorbeeld naar Lyra salontafel hout. Een populaire keuze is een salontafel van mangohout. Mangohout is duurzaam en sterk. Daarnaast heeft een mangohout salontafel een prachtige natuurlijke uitstraling.

Houten salontafel
Houten salonafel

Salontafel set

Je kan bij het maken van je keuze ook een set overwegen. Deze zien we in verschillende opties, in een set van twee of drie, in verschillende hoogtes, grootte en vormen. Een set zorgt voor een speels effect, zonder dat het rommelig oogt. Door te kiezen voor een set, creëer je direct één geheel. Ga bijvoorbeeld voor Set Triplet in grof mangohout en solide metaal. Een salontafel set kan je geheel naar eigen wens neerzetten. Hierdoor kan je regelmatig wisselen, waardoor je elke keer net weer een andere draai geeft aan je interieur.

Salontafel set in een set van drie tafels.

Ben jij er al uit welke salontafel perfect is voor jouw interieur? Ga je voor een ronde of gaat jouw voorkeur uit naar een toffe set? Neem een kijkje bij onze salontafels op de website, of kom langs in de winkel! Voor meer inspiratie kun je ook kijken op Instagram, Facebook en Pinterest.