Matrassen

Prettig slapen is belangrijk en daarvoor heb je een goede matras nodig. Matrassen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er traagschuim matrassen, latex matrassen, luchtgeveerde matrassen, Geltex matrassen en matrassen met een pocketvering. Daarnaast is er ook nog de boxspring. Welke matras op welke bedbodem het lekkerste slaapt, is voor ieder individu verschillend. Vraag gerust om advies bij onze slaapexperts!

29 producten gevonden

Kies het juiste matras

Ben je op zoek naar goed matras? Dan ben je bij Löwik Wonen & Slapen op het juiste adres. Het is belangrijk om een matras te kopen die het beste bij je past. Bij Löwik Wonen & Slapen weten we als geen ander hoe belangrijk een goed matras is. Onze slaapexperts nemen uitgebreid de tijd om jou te adviseren in de keuze voor jouw ideale matras. In onze collectie vind je matrassen van verschillende merken, zoals Auping, Tempur, Serta, Sealy en Eastborn.

Wat is een goed matras?

Tijdens het slapen is het belangrijk dat jouw wervelkolom in een correcte houding ligt. Daarnaast moet jouw matras ook lekker liggen. Wil je een dik of dun matras? Moet jouw matras hard of zacht zijn? Wil je liever een schuimrubber matras of gel matras? Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een groot aanbod matrassen in verschillende soorten en maten. Voordat je een matras gaat kopen, moet je nadenken over een aantal punten. Om jouw te helpen, hebben wij een aantal punten op een rij gezet.

Allergieën: Ben je allergisch voor huisstofmijt of een ander materiaalsoort? Kijk dan goed op de labels van een matras. Er zijn een aantal certificaten die garanderen dat de matras speciaal daarvoor geschikt is. Daarnaast kun je op de website ook allerlei specificaties vinden.

Fysieke klachten: Als je lichamelijke klachten hebt (rugpijn, nekpijn, heupklachten) dan kunnen kwalitatief goede matrassen de klachten verminderen. Kijk bij de aanschaf van een matras goed naar drukverlagende eigenschappen. Je kunt de matrassen ook bij ons testen en de hardheid / stevigheid checken. Samen met onze slaapexperts kijken we of de matras jouw lichaam voldoende ondersteunt.

Warmte: Als je het snel warm hebt tijdens het slapen, is het prettig als de matras en het dekbed op elkaar afgestemd zijn. Wanneer je het snel warm hebt in bed, is een matras met een gelschuim of koudschuim afdekking verkoelend. Een matras met pocketvering ventileert beter waardoor de warmte snellen wordt afgedragen. Andersom werkt het hetzelfde. Als je het snel koud hebt, dan kun je beter een matras kiezen die snel de temperatuur van jouw lichaam aanneemt. Hebben jij en jouw partner beide andere wensen? Kies dan voor twee losse matrassen.

Ventilatie: We verliezen in de nacht ongeveer een halve liter vocht. Dit trekt voor een deel in de matras. Om o.a. schimmelvervorming te voorkomen, is het belangrijk dat een matras ventileert. Op deze manier verleng je tevens ook de levensduur van jouw matras.

Een goedkoop matras kopen

Wil je een nieuw matras kopen, maar liever niet al te veel geld uitgeven? Op onze website vind je regelmatig aanbiedingen of speciale acties. Wil je een goedkoop matras kopen? We hebben matrassen in verschillende prijsklassen, zodat er ook een goed matras voor jouw budget tussen zit! Daarnaast kun je ook nog onze outlet bekijken. Hierin plaatsen wij afgeprijsde artikelen of afgeprijsde showroommodellen. Kom langs in onze showroom om verschillende matrassen te testen. Onze slaapexperts adviseren je graag.