Opgeruimd staat netjes: tips voor een georganiseerd huis.

Een opgeruimd huis zorgt voor rust en overzicht. Het is de basis voor een prettige leefomgeving waar je je ontspannen en thuis voelt. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis altijd netjes is, zonder hier uren aan kwijt te zijn? In deze blog delen we handige tips om je huis opgeruimd en georganiseerd te houden.

Maak een interieurplan

Een georganiseerde ruimte begint met een doordacht interieurplan. Door vooraf te bedenken hoe je jouw ruimte optimaal kunt benutten, voorkom je chaos en rommel. Daarom bieden we bij Löwik Wonen en Slapen gratis interieuradvies aan in de breedste zin van het woord. Samen maken we jouw droominrichting realiteit. 

Gratis interieuradvies bij Löwik Wonen & Slapen.
Gratis interieuradvies bij Löwik Wonen & Slapen.
Gratis interieuradvies bij Löwik Wonen & Slapen.

Benieuwd hoe je zelf jouw huidige inrichting kan verbeteren? Gebruik dan de volgende tips:

  • Maak een plattegrond: teken een plattegrond van je ruimte en bepaal waar je de belangrijkste meubels wilt neerzetten. 
  • Gebruik van kleuren: lichte kleuren kunnen een ruimte optisch groter maken, terwijl donkere kleuren juist voor een knus gevoel zorgen. Kies daarom kleuren die bijdragen aan de sfeer die jij wilt creëren. 
  • Creëer zones: deel je ruimte op in verschillende zones, zoals een leeshoek, eethoek, werkplek en ontspanningsruimte. Dit helpt met het scheiden van activiteiten. 

Gebruik multifunctionele meubels

Met multifunctionele meubels kun je zowel ruimte besparen als nieuwe opbergmogelijkheden creëren. Op deze manier hoef je geen concessies te maken of overal kasten neer te zetten. Met multifunctionele meubels maak je optimaal gebruik van de ruimte in je huis. Hieronder geven we een aantal voorbeelden:

  • Bedden met opbergruimte: een bed met ingebouwde lades biedt extra ruimte die gebruikt kan worden voor kleding, beddengoed, handdoeken en andere spullen. 
  • Opbergpoefjes en -banken: deze kunnen dienen als extra zitplaatsen, maar ook als opbergruimtes voor speelgoed, boeken, dekens en kussens. 
  • Kasten in de trap: je kunt ervoor kiezen om kasten onder de trap te plaatsen, hier kun je bijvoorbeeld boeken in opbergen. 
Bank met opbergvak.
Hocker met opbergvak.
Bed met opbergvakken.

Accessoires als opslag

Ook decoratieve accessoires kunnen dienen als opslagruimte. Wees creatief door manden, planken en rekken te gebruiken. 

  • Manden en dozen: decoratieve manden en opbergdozen zijn perfect voor het opbergen van kleinere items zoals tijdschriften, afstandsbedieningen of breiwerk. Ze houden je spullen georganiseerd en uit het zicht. Tip: Je kunt ze ook labelen om alles makkelijk terug te vinden. 
  • Planken en rekken: hangende planken en muurrekken kunnen niet alleen dienen als decoratie, maar ook als opbergruimte. Extra handig omdat dit ook geen vloerruimte in beslag neemt.  
Wandkast met opbergplanken.
Opbergbank met zitkussen.
Wandkast met opbergvakken.

Het creëren van voldoende opbergruimte in je huis hoeft geen onmogelijke taak te zijn. Met een beetje creativiteit en de juiste oplossingen kun je een georganiseerde leefomgeving creëren. Of je nu gebruik maakt van slimme meubels, wandruimte of duurzame opbergmethoden; er zijn talloze manieren om het maximale uit je ruimte te halen. Neem een kijkje op onze website om inspiratie op te doen voor jouw huis. Wil je hier graag hulp bij? Het team van Löwik wonen en Slapen staat voor je klaar!

Vergeet ons niet te volgen op Instagram, Facebook en Pinterest voor nóg meer inspiratie!