Zomer in eigen tuin

De zomer staat weer voor de deur en dat kan maar één ding betekenen: Nederland gaat weer naar buiten! Om te genieten van het zomerse weer heb je natuurlijk wel een goede set tuinmeubelen nodig. Maar hoe weet je nu welk tuinmeubel perfect bij jouw tuin past? Wij geven je een aantal handige tips.

Wat maakt een achtertuin nu eigenlijk perfect?

Stevige meubelen

Stevige meubelen bieden meer comfort. Je wil ten slotte niet hoeven nadenken voordat je gaat zitten, toch? Stevige materialen zitten niet alleen lekkerder, maar zijn ook nog eens duurzamer. Hierdoor hoef je niet elke zomer nieuwe tuinmeubelen te kopen. 

Comfortabel

Comfort is een belangrijke factor bij het aanschaffen van een tuinmeubel, want in de zomer zal je hier meer gebruik van maken dan van je reguliere meubels. Let daarom altijd op de stof, maar ook op de dikte van de kussens. 

Bankenset wit

Passend bij jouw eigen stijl

Smaken verschillen en dat is ook zeker het geval bij de inrichting van je tuin. Door je nieuwe tuinmeubelen te matchen met de rest van de tuin, wordt het een geheel. Weet je niet welke stijl bij jouw tuin past? Bekijk dan eens onze inspiratiepagina.

Eettafel van glas

Het juiste materiaal

Ook het kiezen van het juiste materiaal is belangrijk voor de look en feel van jouw tuin. Kies bijvoorbeeld voor: 

  • Kunststof: duurzaam, licht en onderhoudsvrij. Kunststof kan een uitstekend alternatief zijn voor hout.  
  • Steigerhout: robuust, industrieel en sterk. Steigerhout kan de perfect keuze zijn voor een simpele tuintafel.  
  • Aluminium: sterk, licht en het roest niet vanzelf, en is ook nog eens volledig recyclebaar.  
Bankenset zwart

Kies de juiste grootte

Houd tijdens het uitzoeken van je nieuwe tuinmeubelen rekening met de grootte van jouw tuin. Op deze manier voorkom je een hele boel verwarring en teleurstelling. Meet daarom voordat je actief gaat zoeken naar jouw droommeubelen, de volgende drie dimensies op:  

  • Lengte: meet hierbij zowel de lengte van de gehele tuin als die van de huidige tuinmeubelen. 
  • Breedte: meet hier ook weer de lengte van tuinmeubelen en van de gehele tuin.  
  • Hoogte: het is hierbij belangrijk om de hoogte van stoelen en tafels te meten, maar ook voor mogelijke toevoegingen. 

Maak de tuin af met accessoires

Soms is een tuin niet compleet met alleen een tafel en een paar stoelen, daarom kun je ervoor kiezen om de volgende accessoires te halen om de tuin echt af te maken:

  • Een veranda: een veranda zorgt ervoor dat jouw meubelen droog blijven als het gaat regenen, dit maakt het onderhoud makkelijker, en het is ook nog eens beter voor de meubelen.  
  • Planten: planten voegen dimensie, kleur en gezelligheid toe aan een tuin. Het toevoegen van planten verandert niet alleen het uiterlijk, maar ook het gevoel dat je krijgt als je door de tuin loopt.  
  • Decoraties: bij de decoratie van je tuin kun je jouw tuin écht eigen maken. De decoratie is vaak hetgeen dat iedere tuin anders maakt, dus geef hier vooral je eigen draai aan.

Gouden hond accessoire

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van de perfecte tuinmeubelen, is het tijd om je tuin klaar te maken voor de zomer. Met het mooie weer in aantocht, is er geen beter moment om de perfecte tuinmeubelen te kiezen. Wacht dus niet langer en maak van je tuin een plek om van te genieten!

Lounge bank met kussens
Fauteuil met een Ibiza stijl
2-zitsbank met kussens