Industriële banken

De industriële bank is erg populair de laatste jaren. De industriële woonstijl typeert zich door natuurlijke en stoere materialen, maar ook door een sober kleurenpalet. Zo zie je veel steen, metaal, leer en robuust hout terugkomen in deze stijl. Shop jouw favoriete industriële bank van merken als House of Dutchz, Feelings en Henders & Hazel online of in de winkel!

Industriële bank, geheel in stijl

Een industriële bank is mannelijk en stoer en we zijn er allemaal fan van. Een industriële bank heeft vaak metalen elementen, bijvoorbeeld metalen pootjes of een metalen frame. Dit wordt gecombineerd met een stoer en natuurlijk leer, bijvoorbeeld een open rundleer of gewaxt leder in kleuren als cognac, antraciet of donker groen. Voor het complete plaatje combineer je de industriële bank met een mooi vintage vloerkleed en robuust houten meubels met metalen details of volledig van metaal. Maak het interieur af met sfeervolle filament lampen. In een industrieel interieur worden veel koude materialen gebruikt als metaal en steen. Juist daarom is het belangrijk om warmte aan te brengen met andere elementen, bijvoorbeeld met accessoires, gordijnen, vloerkleden en een sfeervol verlichtingsplan.

Industrieel bankstel, hoekbank of bank?

Ben je op zoek naar een industrieel bankstel of ga je toch liever voor grote loungebank? Iedere opstelling heeft zijn voor- en nadelen, tevens is het afhankelijk van jouw wensen en woonsituatie wat de beste optie is. Zo is een grote hoekbank fijn als je graag aan het einde van de dag lekker wilt relaxen met jouw partner, gezin of vrienden. Als je echt veel zitplekken nodig hebt, zijn niet alle hoekbanken ideaal. Wanneer je bijvoorbeeld een longchair toevoegt aan een hoekbank, dan lijkt het alsof je veel zitplekken hebt. Je hebt dan weliswaar een fijne loungeplek, maar het functioneert niet als zitplek, omdat er geen rugleuning aanwezig is. Veel hoekbanken hebben ook geen zitplek in de hoek, omdat er geen ruimte is voor je benen. Wel hebben een aantal modellen een afgeronde hoek, waardoor dit wel mogelijk is. Tevens is de woonruimte waar de industriële bank in komt te staan erg belangrijk. Heb je een lange, smalle kamer dan is een losse 3- of 4-zits bank langs de wand een goede optie om de loopruimte te behouden. Voor extra zitplaatsen kun je ervoor kiezen om een extra fauteuil te plaatsen. Heb je voldoende ruimte dan is een bankstel of een hoekbank een prima optie. Wanneer je een industriële bank gaat aanschaffen, moet je een aantal dingen voor jezelf bepalen:

  • Wat wordt mijn looproute?
  • Hou ik voldoende loopruimte over met de nieuwe bank?
  • Hoeveel (echte) zitplekken heb ik nodig?
  • Wat is de vorm van mijn woonruimte en welk model past hier het beste bij?
  • Heb ik een stevige bank nodig met een actieve zit of vind ik een zachtere bank waar ik lekker in kan relaxen fijner?

Zo zijn er nog meer factoren om te bepalen welk type industriële bank de beste match is. Denk bijvoorbeeld na over het materiaal. Moet het makkelijk in onderhoud zijn, bijvoorbeeld omdat je kleine kinderen hebt of huisdieren? Dan is leer wellicht een goede oplossing, maar ook stof of microvezel kan een goede oplossing zijn mits je het op de juiste manier behandeld. Wil je een stoer en open leersoort? Hou er dan wel rekening mee dat dit heel gevoelig is voor vlekken. Dit geeft aan de andere kant wel een heel mooi ‘geleefd’ effect, wat dan weer goed past in een industrieel interieur. Zorg er vooral voor dat je iets kiest wat goed past bij jouw wensen en woonsituatie. Kom je er niet uit? Onze interieuradviseurs helpen je graag bij het vinden van jouw perfecte industriële bank. Bekijk de collectie online of kom proefzitten in onze showroom! Indstriele banken