Hoe maak je een stoffen bankstel schoon?

Af en toe is het goed om jouw stoffen meubel schoon te maken om vuil, vlekken en muffe geurtjes te verwijderen. Maar hoe maak je een stoffen bankstel schoon? We leggen je in een aantal stappen uit hoe jij jouw stoffen bank het beste kunt schoonmaken, zodat je nog lang kunt genieten van jouw favoriete bankstel!

Stoffen bank schoonmaken: natuurlijke stoffen en synthetische stoffen 

Voordat je aan de slag gaat met onderhoudsmiddelen, is het belangrijk om te bepalen wat voor soort stof er op jouw bank zit. Elk materiaal reageert weer anders op bepaalde middelen. Natuurlijke stoffen, gemaakt van natuurlijke vezels zoals wol van een schaap, zijn kwetsbaarder dan synthetische stoffen. Zo is katoen en linnen een stuk gevoeliger voor verkleuring en zijn deze vezels minder sterk dan kunstmatige vezels. Pas daarom op met extra sterke vlek verwijderaars, deze zijn vaak wel geschikt voor synthetische stoffen maar kunnen schadelijk zijn voor natuurlijke materialen. Probeer een onderhoudsmiddel altijd eerst uit op een minder zichtbaar deel van de bank. 

Maak de bank stofvrij 

Dagelijkse vervuiling door stof verwijder je door regelmatig met de stofzuiger (met een opzetstukje voor meubels) de bank af te nemen. Zo voorkom je opbouw van vuil en stof. Stofzuig altijd met lage tot medium zuigkracht om beschadiging te voorkomen. Voordat je de bank gaat reinigen met onderhoudsmiddelen, is het ook belangrijk om de bank geheel stofvrij te maken. 

Hoe maak je een stoffen bankstel schoon? 

Wanneer de bank stofvrij hebt gemaakt kun je met een speciale textielreiniger de bank en vlekken inspuiten. Laat dit een tijdje inwerken en neem dan af met een schone doek. Test het middel altijd eerst op een minder zichtbare plaats om te kijken hoe het reageert op jouw materiaal en lees altijd voor gebruik de gebruiksaanwijzing. 

Stoffen bankstel beschermen tegen vlekken 

Voorkomen is beter dan genezen! Wanneer je een nieuwe bank aanschaft is het goed om deze preventief te beschermen met een impregneerspray. Zo krijgen vlekken van eten of drinken geen kans om blijvende vlekken te veroorzaken door de extra beschermlaag. Met onze All in House service kun jij jouw wettelijke 2 jaar CBW garantie uitbreiden. Zo ben je tot 7 jaar verzekerd tegen constructiefouten en vlekken.

Neem contact op met onze interieurexperts en laat je adviseren welke clean & care producten het beste geschikt zijn voor jouw meubelen.