Fluwelen hoekbanken

Een fluwelen hoekbank geeft veel sfeer en warmte. De zachte bekleding heeft een mooie vleug, wat een luxe uitstraling geeft aan jouw interieur. Tegenwoordig zie je de fluwelen hoekbank terug in verschillende woonstijlen, in neutrale kleuren maar ook mooie warme kleuren zoals bordeauxrood of olijfgroen. Bekijk onze collectie fluwelen hoekbanken online of in onze showroom!

Fluweel, velvet of velours hoekbank?

Wat is nou het verschil tussen fluweel, velvet en velours? Drie verschillende benamingen voor een en dezelfde stof. Waar komt dit eigenlijk vandaan? Het is slechts een vertaling van de naam fluweel. De Engelse vertaling is velvet en de Franse vertaling van fluweel is velours.

Een chique en warme uitstraling met een fluwelen hoekbank

De fluwelen stof geeft een luxe uitstraling en werd eerder veel gebruik in klassieke interieurs. Tegenwoordig zie je de stof ook terugkomen in andere woonstijlen. De stijl die je creëert met een fluwelen stof is afhankelijk van het model bank en de kleur. Ga je voor een strak design bank in een mooie grijstint of een fellere kleur fluweel, dan past een fluwelen hoekbank ook erg mooi in een modern interieur. Door de zachte look & feel van de stof brengt dit ook direct veel warmte in je interieur. Ga je voor een modern klassieke woonstijl, dan is een grote luxe fluwelen hoekbank in bijvoorbeeld een champagne kleur of andere natureltint een goede optie. Een fluwelen hoekbank met een gecapitonneerde rug past weer mooi in een klassieke, vintage of industrieel interieur. Ga voor een mooie warme kleur zoals bordeaux rood, roestbruin of donkerblauw. Olijfgroen zie je ook veel in industriële interieurs. Voor een stoer industrieel met een mooie eyecatcher kun je natuurlijk ook kiezen voor een vintage leren bank in combinatie met een fluwelen fauteuil|.

Hoe wordt de fluwelen stof gemaakt?

Fluweel wordt geweven van kleine lusjes zijde of katoen. De lichte glans ontstaat door de kort opstaande pluizige polen. Er bestaan ook andere variaties van de stof, waardoor het net een andere uitstraling heeft. Hierbij worden de geweven lussen doorgesneden, doorgetrokken of geruwd. Benieuwd naar de verschillende fluwelen stoffen die beschikbaar zijn voor onze banken collectie? Bezoek dan onze winkel in Vriezenveen, onze medewerkers helpen je graag verder en geven je deskundig advies.

Ontdek de collectie fluwelen hoekbanken!

Ben jij benieuwd naar onze collectie fluwelen hoekbanken? Veel banken in onze collectie kunnen bekleed worden met een fluwelen stof. We hebben een ruim aanbod in hoekbanken en verschillende soorten stoffen en leersoorten in verschillende kleuren. Kom gerust eens langs in onze showroom en bekijk alle mogelijkheden. Of shop jouw favoriete fluwelen hoekbank van merken als Feelings, IN.House en Furninova eenvoudig online! Fluwelen hoekbank