Blauwe banken

Een blauwe bank zie je terug in verschillende interieurstijlen. De uitvoeringen zijn heel divers, zo zie je een mooie lichtblauwe bank terug in een landelijke romantisch interieur en past een donkerblauwe velvet bank erg goed in een industrieel of modern klassiek interieur. Kom eens proefzitten bij ons in de winkel!

Blauwe banken in verschillende stijlen en materialen

Blauw zie je al jaren in diverse tinten en uitvoeringen terugkomen in verschillende interieurs. Zo zag je een tijd geleden nog echt een trend in kobalt blauw, een kleur dat je veel zag in moderne interieurs. Of denk aan een lichtblauwe katoenen stof in een landelijk interieur. Veel van onze banken kunnen op maat gemaakt worden, waardoor jij ook zelf de keuze in materiaal en kleur kunt maken voor jouw blauwe bank. Ga voor een mooie een mooie donkerblauwe bank in bijvoorbeeld een velvet stof voor een chique, maar warme uitstraling. Je kunt letterlijk alle kanten op met deze kleur, maar hoe combineer je het in je interieur?

Blauwe banken combineren

Blauw is een kleur die je makkelijk kunt combineren. Wil je het rustig houden en ga je voor bijvoorbeeld een modern klassiek interieur? Kies dan voor een donkerblauwe bank en combineer dit met een licht houten vloer en zwarte details en meubels. Donkerblauw combineert ook goed met gouden accessoires en geeft het interieur net wat meer sfeer. Wil je het wat rustiger en lichter houden? Ga dan voor lichte tinten blauw en combineer dit met witte en lichte natureltinten en natuurlijke materialen. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende tinten blauw te combineren in één interieur. Het geeft een speels effect, maar creëert tegelijkertijd een eenheid in de ruimte en tussen de meubels.

Het ideale model, waar moet je op letten?

Wanneer je een nieuwe bank aanschaft, dan is het belangrijk dat je het juiste model kiest. Let er in eerste instantie op dat de bank voldoende zitplekken biedt, maar dat het ook goed in jouw woonruimte past. Een grote U-vormige hoekbank past namelijk niet in alle ruimtes en alleen een 2-zits bank zal weer te klein zijn en wegvallen in de ruimte. Meet daarom altijd eerst de woonruimte goed op en bepaal ook de nodige loopruimte. Kom je er niet uit? Vraag dan advies aan één van onze medewerkers of interieuradviseurs in de winkel. Zij helpen je graag verder met de zoektocht naar jouw ideale blauwe bank. Naast het model is het ook verstandig om te bepalen in welke stijl je de bank graag wilt of welke stijl het beste past bij jouw huidige inrichting. Het comfort van de bank is het belangrijkste, let hier goed op. De één vindt een actieve zit namelijk prettig en de andere hangt graag achterover in een loungebank. Ontdek de uitgebreide collectie blauwe banken van merken als Xooon, Moome en Henders & Hazel. Kom gerust langs om verschillende modellen blauwe banken en zitcomforts uit te proberen. Blauwe bank

Alle categorieën