Zwarte leren banken

Ben jij op zoek naar een zwarte leren bank of zwart bankstel? Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een ruim assortiment in zwarte leren banken en zwarte bankstellen. Zwart is een neutrale kleur, maar tegelijkertijd ook aanwezig. Het geeft contrast in je interieur. Een zwarte leren bank kan jouw interieur een stoere of chique uitstraling geven.

Zwarte bankstellen

Zwarte bankstellen staan prachtig in diverse interieurstijlen. Veel van onze banken en bankstellen kunnen bekleed worden met diverse soorten stoffen in allerlei kleuren. De meeste banken kunnen dan ook bekleed worden met een zwarte stof of leer. Wil je liever geen diep-zwarte kleur, kijk dan bijvoorbeeld naar antraciet. Het geeft hetzelfde contrast in het interieur, maar is net even een tint lichter. Een zwart bankstel is niet saai of neutraal. Zwart geeft juist pit aan een interieur door het contrast. Wees ook niet bang om zwart te combineren met wit. Vind je dit te kil? Combineer het met een mooie houten vloer, groene planten en voeg wat warmte toe met behulp van accessoires of misschien een mooie fauteuil in een cognac kleur. Ook een zwart bankstel in stof geeft veel warmte en creëert extra sfeer met grafische prints en zwart/wit fotografie.

De voordelen van zwarte leren banken

Zwarte leren banken hebben veel voordelen. Door de donkere kleur zie je er weinig vlekken op. Een zwarte leren bank heeft ook het voordeel dat vlekken eenvoudig te verwijderen zijn in het geval van een gedekt leersoort. Leer is ook eenvoudig in onderhoud, het heeft eens in de zoveel tijd voeding nodig om te zorgen dat het leer soepel blijft. Verder kun je het makkelijk afnemen met een vochtige doek. Leer is ook een natuurproduct en heel duurzaam mits het goed wordt onderhouden. Zwarte leren banken hebben ook een hele stoere uitstraling en passen erg goed in een modern of industrieel interieur. Naast gedekt leer, kun je zwarte leren banken ook in een open leersoort krijgen, zoals nubuck leder. Dit geeft een hele andere sfeer en uitstraling, maar is wel gevoeliger voor vlekken.

Eigenschappen van leren banken

Of je nu gaat voor een zwarte leren bank of voor een andere kleur, leren banken hebben hun eigen unieke karakter en eigenschappen. Leer is een natuurproduct en wordt gemaakt van de huid van een rund. De manier waarop dit wordt behandeld bepaalt uiteindelijk het eindproduct. Zo heb je een vol-aniline leer wat eigenlijk niet wordt behandeld. Dit is het meest natuurlijke ledersoort, maar is ook heel gevoelig voor vlekken. Dit zorgt er wel voor dat het leer gaat ‘leven’, wat een hele mooie uitstraling geeft. Nubuck leer is hier de geschuurde versie van. Wil je graag een leersoort dat je kunt afnemen? Kies dan voor een semi-analine of gedekt leder. Deze leersoorten zijn in vele kleuren verkrijgbaar en hebben een laklaag gekregen voor extra bescherming. Ook heb je nog gewaxt of geolied leer. Dit leersoort herken je wanneer je zacht met je nagel over het leer heen gaat en er een (lichte) kras ontstaat. Een gewaxt of geolied leder heeft een hele mooie natuurlijk kleur en uitstraling.

Zwart leren bank kopen

Wil jij je interieur extra pit en contrast geven met een zwart leren bank? Bij Löwik ben je aan het juiste adres. Shop jouw favoriete zwarte bankstel van merken als IN.House, Furninova, House of Dutchz en Feelings online of kom langs in de winkel. Vind je het lastig om een zwarte leren bank te combineren in jouw interieur? Onze interieuradviseurs geven je graag persoonlijk en vrijblijvend advies! zwart leren bank

Alle categorieën