Seniorenbedden

Seniorenbedden en deelbare ledikanten

Een seniorenbed brengt comfort in de slaapkamer. Een seniorenledikant voorziet in alle gemakken: het bed is in hoogte verstelbaar zodat u gemakkelijk in en uit bed kunt stappen, het is elektrisch verstelbaar en het is een deelbaar of uitrijdbaar bed. Ook is er een variant te vinden bij de boxsprings. U heeft bij Löwik Wonen& Slapen keuze uit diverse top merken: o.a. Auping, Vroomshoop Meubelen, Zondag’s Meubelen & DroomDomein. U heeft de keuze uit verschillende woonstijlen, zo vindt u landelijke eiken ledikanten tot moderne witte slaapkamermeubelen. Bij veel bedden zijn er bijpassende linnenkasten en nachtkastjes verkrijgbaar, zodat u uw slaapkamer harmonisch kunt inrichten. Onze deskundige slaapadviseurs helpen u graag verder bij het samenstellen van uw ideale bed, matras en bedbodem. U zult heerlijk slapen en uitgerust uit uw bed kunnen stappen!

 • Auping Auronde deelbaar bed

  Auping Auronde deelbaar bed

 • Tim deelbaar ledikant

  Tim deelbaar ledikant

   1.535,-

Voordelen van een seniorenbed

Een seniorenbed is een comfortabel bed dat veel voordelen heeft, we zetten deze voordelen graag even op een rij:

 1. U heeft gemak bij het in- en uitstappen van het bed. Door de comfort-hoogte van 47cm wordt het eenvoudig om in- en uit te stappen. Ook zorgt het voor extra gebruiksgemak bij bijvoorbeeld het schoonmaken en het stofzuigen.
 2. Een seniorenbed word meestal in 2 deelbare bedden aangeschaft. Iedereen heeft zijn eigen slaapvoorkeuren voor een bedbodem en een matras. Bij een deelbaar bed kunnen we de persoonlijke wensen verwerken. Een bijkomend voordeel is dat u beiden het bed op de juiste hoogte kunt instellen. Tegenwoordig zijn er handige systemen die ook elektrisch bedienbaar zijn die het gemak nog meer verhogen.
 3. Een seniorenbed is doorgaans hoger, wat voordelen biedt bij het opmaken van het bed. U hoeft minder te bukken, wat prettiger is voor de rug.
 4. Een seniorenbed is in verschillende formaten verkrijgbaar, als u ruimer wilt slapen, kunt u een ruimer bed aanschaffen.

Om goed te slapen is het belangrijk dat u een prettige slaapkamer heeft. Zorg dat de kamer schoon, opgeruimd en sfeervol is. Een prettige kamer is goed geventileerd en heeft een kamertemperatuur van rond de 18 graden. Zorg dat het matras en de bedbodem elkaar aanvullen. Dit geldt ook voor het dekbed en het hoofdkussen. Als u het te warm of te koud heeft in bed, bevordert dit niet uw slaap. Dit alles in combinatie met het juiste bedtextiel moet u de slaap goed kunnen vatten. Volg in ieder geval uw eigen ritme en ga slapen als uw biologische klok dit aangeeft.

Ervaringsbericht:

Enige tijd geleden realiseerde ik me dat het in­ en uitstappen van mijn bed steeds minder soepel ging. Natuurlijk wordt iedereen strammer en stijver als de leeftijd vordert en wij zijn daarop geen uitzondering. Tijd dus om naar Löwik Wonen & Slapen te gaan om ons eens goed te laten adviseren wat allemaal mogelijk is. De adviseuse was erg aardig en nam ruim de tijd om de voordelen van de zogenaamde comfort bedden ­collectie goed uit te leggen. Mijn man en ik zijn heel blij met ons nieuwe comfortabele bed. Het heeft bijvoorbeeld een riante instaphoogte. Daarnaast zijn onze bedden gemakkelijk van elkaar te scheiden, wat handig is met stofzuigen en opmaken. Ook is het een verademing dat ik nu met mijn elektrisch verstelbare bedbodem de rug rechtop kan laten komen om ‘s avonds heerlijk een boekje te lezen. Ons nieuwe bed én matras geeft bovendien de juiste ondersteuning met een comfortabele schouder­ en heupzone. Zo staan we allebei elke dag weer vrolijk en fris op. En dat is écht een wereld van verschil!