Nachtkastjes

Een nachtkastje is een handig meubelstuk in de slaapkamer. Het kastje staat naast het hoofdeinde en is bedoeld als een praktische opbergplek voor spullen die we graag dichtbij ons bed willen hebben. Hoe het nachtkastje eruit ziet, hangt helemaal af van jouw smaak en woonwensen. Bij Löwik Wonen & Slapen vind je nachtkastjes in verschillende stijlen, soorten en maten.

46 producten gevonden

Een nachtkastje kopen

Een bed of boxspring is pas compleet met een bijpassend nachtkastje. Er zijn veel combinaties mogelijk, zo kun je kiezen voor een landelijk tafeltje bij een modern vormgegeven boxspring of een nachtkastje met een lade naast een strak vormgegeven ledikant. Daarnaast kun je ook kiezen tussen verschillende afmetingen. Kies bijvoorbeeld voor een smal nachtkastje van 30 cm breed als je een kleiner nachtkastje wil. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een groter nachtkastje, wanneer je een ruime slaapkamer hebt en voldoende loopruimte behoud. Je kunt het ook luchtiger houden door alleen een bijzettafeltje naast je bed te plaatsen. Naast de stijl en afmeting, kun je ook nog kiezen welk materiaal het kastje moet hebben. Een houten nachtkastje zorgt voor een natuurlijke look en een glimmend kunststof kastje voor een verfrissend element. Wil je jouw slaapkamer een stoere look geven? Kies voor een nachtkast met metalen elementen.

Nachtkastjes maken de slaapkamer compleet

Nachtkastjes zijn een belangrijk element in de slaapkamer, ze worden meestal vaak gebruikt. Vaak worden op een nachtkastje belangrijke spullen neergezet. Denk bijvoorbeeld aan een wekker, een lampje of een foto met een bijzondere herinnering. Wanneer je een nachtkastje gaat kopen, is het belangrijk om over de volgende punten na te denken:
De hoogte: Het is prettig als je gemakkelijk bij de spullen op het nachtkastje kunt komen. Daarom is het vooral belangrijk dat de hoogte van het kastje gelijk is met de hoogte van het matras. Het kan zijn dat jij jouw kastje liever iets hoger of juist lager wilt. Meet vooral de hoogte van jouw bed op als je een nachtkastje gaat kopen.
Het blad: De bovenkant van het kastje moet ruim genoeg zijn voor de spullen die er op liggen. Meestal staat er een lamp, een wekker en een glas water op. Wellicht nog een boek en een bril. Leg jouw spulletjes eens bij elkaar en meet op welk formaat blad je minimaal nodig hebt om alles goed kwijt te kunnen.
Opbergruimte: Er zijn ook nachtkastjes met opbergruimte, bijvoorbeeld een nachtkastje met één of meer lades. Hier kun producten die in de buurt wilt houden van je bed in opbergen, bijvoorbeeld boeken en een oplader.
Smaak:: Als je een nachtkastje aanschaft, wil je graag dat het past bij jouw slaapkamer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een harmonieuze slaapkamer. Kies dan voor een nachtkastje dat goed bij de stijl van jouw bed past, eventueel van dezelfde meubellijn. Wil je juist een accent in de slaapkamer toevoegen? Kies voor een nachtkastje in een hele andere stijl, bijvoorbeeld een romantisch tafeltje bij een moderne strakke slaapkamer. Het is in ieder geval verstandig om een kastje te kiezen wat past bij het kleurenpallet van jouw slaapkamer.

Een goedkoop nachtkastje kopen

Ben je op zoek naar goedkope nachtkastjes? Ook bij Löwik Wonen & Slapen hebben we nachtkasjes in verschillende prijsklassen. Zo kun je op onze website aangeven wat jij minimaal uit wil geven aan een nachtkastje. Filter op prijs en bekijk welke nachtkastjes tevoorschijn komen. Zit hier niet het perfecte nachtkastje tussen? Neem dan eens een kijkje in onze outlet. Hierin staan verschillende showroommodellen en meubelen die zijn afgeprijsd. Deze modellen zijn tevens direct leverbaar. Hoe fijn is dat? Onze outlet is ook in onze winkel in Vriezenveen te bezoeken. Kom gezellig bij ons langs! Onze medewerkers helpen jou graag met de zoektocht naar een perfect nachtkastje.

Nachtkastje