Hoofdkussens

Een goed hoofdkussen voorkomt nekklachten en is van invloed op jouw nachtrust en slaap. In ons ruime assortiment kussens, met merken als Tempur, Auping en DroomDomein, vind je altijd een hoofdkussen dat past bij jouw slaapgewoonte. Of je nu een buik-, rug-, zij- of zij/rugslaper bent, jouw ideale kussen zit er zeker tussen! Laat je op onze slaapafdeling goed adviseren door onze slaapspecialisten, zij weten als geen ander hoe belangrijk een goede ondersteuning van een comfortabel hoofdkussen is.

109 producten gevonden

Een hoofdkussen kopen

Het effect van een goed kussen, hangt van veel factoren af. Bijvoorbeeld van het materiaal, de vorm, de hoogte en de ventilatie. Voordat jij jouw kussen gaat kopen is het belangrijk om je eerst goed in te lezen of te laten adviseren door onze slaapspecialisten. Bij het kopen van een nieuw hoofdkussen zijn een aantal factoren belangrijk:

  1. De slaaphouding: Iedereen slaapt op zijn eigen manier. Een buikslaper kan het beste een laag kussen aanschaffen en bij een rugslaper hangt de hoogte van het kussen af van de kromming in de rug. Hoe hoger de kromming, hoe hoger het hoofdkussen moet zijn. Ben je een zijslaper? Dan is het goed om voor een hoger hoofdkussen te kiezen die de nek en schouders ondersteund en het doorzakken van de wervelkolom voorkomt.
  2. De hoogte: De lekkerste slaaphouding is als de nek goed recht ligt, het is dus belangrijk dat het kussen niet te hoog of te laag is. De hoogte van het kussen is ook afhankelijk van de hardheid van het matras. Hoe zachter het matras, hoe meer uw lichaam in het matras zakt en hoe lager het kussen dus moet zijn.
  3. Vocht:Tijdens onze nachtrust verliezen we veel vocht. Het is belangrijk dat dit vocht op een prettige manier wordt afgevoerd. Laat u goed voorlichten door onze slaapexperts!
  4. Slijtvast: Een kussen zal slijten, want het wordt meerdere uren per dag gebruikt. Iedere 5-6 jaar is het verstandig om een nieuwe variant aan te schaffen om nek en rugklachten te voorkomen.

Hoofdkussen kind

Kinderen mogen vanaf twee jaar met een hoofdkussen slapen. Ben je opzoek naar een goed hoofdkussen voor je kind? Dan is het belangrijk om een aantal factoren mee te nemen. Een hoofdkussen kan bijdragen aan een betere nachtrust voor jouw kind. Zij hebben wel een dunner kussen nodig, dan waar wij op slapen. Dit worden ook wel peuterkussens genoemd. Het hoofdje van jouw kind ligt dan iets hoger, maar de nek wordt niet belast waardoor jouw kind fijn kan slapen. Daarnaast is het ook zeer belangrijk dat je kind door het hoofdkussen heen kan ademen, met een speciaal hoofdkussen voor kinderen kan dat.

Materialen voor een goed hoofdkussen

Het hoofdkussen kan uit één of meerdere materialen bestaan, bijvoorbeeld uit kapok. Dit is een organische vulling die stevig is en veel wordt gebruikt, omdat dit kussen goed opgeschud kan worden. Verder zie je ook stevige kussens van traagschuim, dit materiaal vormt zich naar jouw contouren en is stevig materiaal. Wil je graag een stevig hoofdkussen dat vormvast is? Bekijk dan onze hoofdkussens van latex. Een donzen kussen is licht en veerkrachtig, een synthetisch hoofdkussen bestaat uit een vulling van kleine holle balletjes die door de hoeveelheid vulling hard of zacht aanvoelt. Als laatste is er nog een hoofdkussen met wol, wol helpt goed bij vochtregulatie en werkt isolerend. De materialen kunnen alleen in een kussen voorkomen, maar er zijn ook hoofdkussens die meerder materialen in zich hebben, zodat deze elkaar versterken. Heb je last van allergieën? Laat het ons weten, zodat we je goed kunnen adviseren.

Goedkoop hoofdkussen

Ben je op zoek naar een goedkoop hoofdkussen? We hebben een uitgebreid assortiment hoofdkussens in verschillende prijsklassen. We hebben ook regelmatig een hoofdkussen aanbieding van diverse top merken! Kom gerust langs in de showroom of shop je nieuwe kussen online.

hoofdkussens