Quooker – dé kokend water kraan

Een waardevolle aanvulling op elke keuken is de kokendwaterkraan van Quooker. Deze uitvinding van de Nederlander Henri Peteri maakt het leven zoveel makkelijker. Zeg gedag tegen waterkokers en sodastreams en bespaar tijd bij het bereiden van kopjes thee, pannen kokend water, gekookte eieren, het steriliseren van babyflesjes en zelf het bereiden van koele glazen met gefilterd bruisend water. Binnen een handomdraai heb je op een energiezuinige manier kokend of bruisend water uit de kraan getapt.

Het gaat bij deze keukenkraan niet alleen om de tijdwinst, maar ook om het feit dat deze kraan behoorlijk energiezuinig is. Door de hoog-vacuümisolatie van de boiler die bij deze kraan hoort is de Quooker de eerste kraan ter wereld met de zuinigste warmwatervoorziening voor in de keuken. Hierdoor bespaar jij in deze dure tijden zowel tijd als ook energie.

3-in-1 kraan

Eigenlijk is kokend water kraan niet eens meer een terechte naam voor deze kraan.  Door de razendsnelle ontwikkelingen kunnen deze kranen tegenwoordig veel meer dan alleen kokend water leveren. Zo biedt Quooker diverse kranen die van elkaar verschillen op het gebied van functie en design. Dankzij de CUBE kan je naars warm, koud en kokend water uit dezelfde kraan ook gekoeld en bruisend water tappen. Niet voor niets wordt de Quooker ook “de kraan die alles kan” genoemd.

Inmiddels heeft Quooker ook de eerste zeeppomp op de markt gebracht, en zijn zij bezig met de ontwikkeling van een handdouche en een kraan die nóg meer functies in zich verenigt.

Welke Quooker kranen zijn er?

De Quooker waterkraan is verkrijgbaar in verschillende stijlen en finishes zoals chroom, roestvrij staal, zwart of zelf goud.
Wil je toch iets minder uitgebreid? Dat kan natuurlijk ook; de Quooker is naar wens samen te stellen.

Bij het uitzoeken van jouw Quooker kraan kan je inmiddels kiezen uit verschillende kranen. De meest bekende kraan is de Quooker Flex. Dit is de enige Quooker met een handige, flexibele uittrekslang die kan worden geleverd in chroom, roestvrij staal en zwart. Deze kraan kan worden aangesloten met warm., koud en kokend water en indien gewenst zelf ook met bruisend en gefilterd water.

Een tijdloze klassieker is de Quooker Fushion. Deze kraan in de uitvoering round of square kan worden geleverd in vier finishes; chroom, roestvrij staal, nikkel glans en messing patina. Combineer deze Quooker met de Quooker CUBE en je krijgt naast kokend, warm en koud water ook koel en bruisend water.

Wil je liever twee aparte kranen voor kokendwater en een bijpassende mengkraan? Kies dan voor de Nordic Round of Square Twintap in chroom of roestvrij staal. Deze twee kranen in hetzelfde design zijn een mooie aanwinst voor jouw keuken. De Quooker kraan uit de Nordic serie is ook los verkrijgbaar, waardoor je hem kunt combineren met je eigen mengkraan. Deze hetwaterkraan is in hoogte verstelbaar waardoor je ken gespetter hebt bij het vullen van pannen en theekannen.

Hoe werkt een Quooker?

Een Quooker systeem bestaat altijd uit een kraan op het aanrecht en een reservoir in het keukenkastje. In het reservoir wordt water op een temperatuur van 108°C bewaard. Door de HiTAC-koolstoffilter in het reservoir zuivert het water en het is goed ‘doorgekookt’. Zodra je door de draaiknop – die over een kinderslot beschikt – activeert strommt kokend water uit je kraan.
Quooker biedt drie verschillende reservoirs waarbij elk reservoir zijn eigen kenmerken heeft.

Het PRO3 reservoir geeft direct 3 liter kokend water. Dit kleine reservoir is ideaal als de ketel of een extra boiler dicht bij jouw keukenkraan zijn en je niet lang hoeft te wachten op warm water.

Het COMBI reservoir geeft direct zeven liter kokend water of 15 liter warm water. Doordat het reservoir koud met warm kokend water mengt dient dit reservoir ook als alternatief voor de keukenboiler en bespraat het ruimte in het keukenkastje onder je aanrecht.

In tegenstelling tot het COMBI reservoir wordt het COMBI+ reservoir diect aangesloten op een koud- en een warmwaterleiding. Hierdoor kan dit reservoir onbeperkt koud en warm water geven en hoef je niet meer tre wachten op warm water uit je keukenkraan.

Wil je ook gekoeld, gefilterd of bruisend water uit je Quooker? Dan heb je een extra reservoir nodig; de CUBE. In de CUBE zit een filter die het water zuivert en de CO2-cilinder zorgt voor 60 liter koud bruisend water. Hierdoor bespaart de CUBE je tijd en ruimte en maakt het gebruik van plastic flessen overbodig.

Hoeveel ernegie verbruikt een Quooker?

Het reservoir van een Quooker is een soort thermosfles, die voorzien is van hoogvacuümisolatie. Hierdoor kan de warmte niet ontsnappen en kost het in vergelijking met een boiler en waterkoker veel minder energie.

Het Quooker reservoir gebruikt jaarlijks 423 kWh per jaar om het water te verwarmen en 87,5 kWh om het water op temperatuur te houden bij een gemiddeld gezin dat dagelijks ca. 10 liter kokend water verbruikt.
Met zijn energielabel A verbruikt de Quooker in de standby-stand Quooker ca. € 0,08 per dag. Hierdoor is deze kokendwaterkraan in vergelijking met een gewone cv-ketel of keukenboiler voor warm water, zonder enige twijfel zuiniger.
Maar vergeet niet als je een paar dagen of weken op vakantie gaat je Quooker uit te schakelen met de Q-knop bovenop het reservoir. Bij terugkomst moet je dan wel de hele inhoud een keer goed doorspoelen.

Laat je gratis adviseren over de Quooker

Wil jij ook genieten van koud, warm en kokend water en alle gemakken die een Quooker kraan jou kan bieden? Plan een gratis en vrijblijvende afspraak met een van onze keukenadviseurs van Superkeukens Vriezenveen in en kijk samen welke Quooker het beste bij jouw wensen en budget past. Onze keukenadviseurs staan klaar voor jou om de verschillende mogelijkheden te demonstreren en al jouw vragen te beantwoorden.