Velvet hoekbanken

Tegenwoordig zien we steeds meer velvet banken of hoekbanken in ons interieur. Een echte trend. Velvet, ook wel fluweel of velours genoemd, is een zachte glanzende stof die jouw hoekbank een stijlvolle en warme uitstraling geeft. In onze collectie vind je velvet hoekbanken in diverse kleuren en uitvoeringen. Ontdek onze collectie online of kom langs in de winkel.

Wat is velvet?

Velvet, afkomstig uit de 15e eeuw, is het Engelse woord voor fluweel. De stof is afkomstig van katoen of zijde, maar dan op een bepaalde manier geweven. Er wordt namelijk een soort lus ingeweven wat zorgt voor een luxe en dikkere uitstraling. Af en toe worden de lusjes open gesneden, zodat de stof nog hariger wordt. De haren van de stof kun je twee kanten op wrijven, waardoor het lijkt of twee verschillende kleuren ziet. De ene keer lijkt de stof iets lichter en de andere keer iets donkerder. Velvet speelt met het licht en dat is ook het unieke aan de stof.

Velvet hoekbank in je interieur

Wil jij ook velvet toevoegen aan jou interieur? Ga voor een mooie velvet hoekbank! Onze velvet hoekbanken zijn verkrijgbaar in diverse stijlen. In een industriële woonstijl staat bijvoorbeeld een velvet hoekbank met metalen accenten erg mooi en een velvet hoekbank met een gecapitonneerde rug past daarentegen weer perfect in een klassiek interieur. Of je nu een industriële woonstijl hebt of een moderne woonstijl, bij Löwik Wonen & Slapen slaag je gegarandeerd. Naast de verschillende stijlen, zijn onze velvet hoekbanken leverbaar in diverse kleuren. Welke kleur het beste in jou interieur past is afhankelijk van jouw smaak en woonstijl. Zie jij een mooie velvet hoekbank bij ons op de website of in winkel staan, maar niet in jouw favoriete kleur? Aarzel dan niet en vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden. Zij kunnen precies aangeven welke kleuren mogelijk zijn op de hoekbank die jij mooi vindt.

Hoe onderhoud je een velvet hoekbank?

Heb jij een velvet hoekbank of heb je er net één gekocht, maar weet je niet zo goed hoe je jouw bank het beste kan onderhouden? Geen probleem, wij geven je graag een aantal tips. Het is belangrijk dat je een velvet hoekbank regelmatig even stofzuigt en daarna borstelt met een fluweelborstel. Let op! Om het mooie effect van velvet te behouden, kun je het beste één richting op stofzuigen en borstelen. Bovendien kun je jouw hoekbank velvet na verloop van tijd ook professioneel laten reinigen, zodat de glans van de stof mooi blijft. Heb je last van een vlek? Probeer met een absorberende doek in combinatie met lauwwarm water deppend de vlek te verwijderen. Mocht de vlek niet weggaan, probeer het dan met een beetje wasmiddel. Na het verwijderen, moet je de bank wel even goed nadrogen met een föhn. Tot slot kun je nog even borstelen met de fluweelborstel.

Ruime collectie velvet meubelen

Naast onze velvet hoekbanken hebben we nog meer velvet meubelen, zoals velvet banken, velvet fauteuils, velvet eetkamerstoelen, velvet hockers, maar ook velvet sierkussens. Ontdek onze collectie velvet producten online of kom langs in onze winkel in Vriezenveen. In onze grote showroom van maar liefst 40.000 m2 kun je genoeg inspiratie opdoen! velvet hoekbank

Alle categorieën