Kunstleren hoekbanken

Op zoek naar een nieuwe kunstleren hoekbank? Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een ruime collectie banken in verschillende stijlen en materialen. De hoekbanken kunnen vaak bekleed worden in verschillende materialen zoals stof, leer en kunstleer (lederlook). Bekijk de volledige collectie kunstleren hoekbanken bij ons in de winkel of shop ze online!

Materiaal hoekbank kunstleer

Kunstleer, is een product dat is ontworpen om de look en feel van echt leer na te bootsen, maar dan voor een lagere prijs. Lederlook ziet eruit als leer, maar heeft niet dezelfde eigenschappen. Leer is een natuurlijk en sterk product, het is ook veel duurzamer waardoor de prijs ook hoger is. Ben je geïnteresseerd in een goedkope hoekbank of wil je geen dierlijke producten in huis, dan is een hoekbank kunstleer een hele goede oplossing! Kunstleer bestaat uit twee lagen, namelijk een textiel en daarbovenop is een kunststof aangebracht. Op het kunststof wordt er vervolgens een structuur van leer gedrukt. Dit geeft het leer de look en feel van echt leder.

Eigenschappen kunstleren hoekbanken

Wanneer je van plan bent om een kunstleren hoekbank aan te schaffen, is het goed om eerst de eigenschappen van kunstleren hoekbanken af te wegen tegen echt leer. Kunstleer wordt ook wel PU-leer of lederlook genoemd. Vanuit vroeger uit de jaren ‘60 kennen we de naam skai. Dit was een productnaam voor kunstleer, maar werd in de loop der jaren gebruikt om kunstleer in het algemeen te benoemen. Kunstleer is in de loop der jaren ook heel erg veranderd, in kwaliteit maar ook in uitstraling. Dit maakt dat het materiaal veel geschikter is voor een kunstleren hoekbank.

Voordelen kunstleer

Er zijn tegenwoordig veel varianten van ‘ademend’ kunstleer, met een microporeuze structuur. Wanneer deze structuur niet aanwezig is dan is het kunstleer niet vochtdoorlatend. Kunstleren hoekbanken kun je daarom ook makkelijk schoon houden. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld kleine kinderen hebt en de kans op vlekken groter is. Kunstleer is ook diervriendelijk en daarnaast makkelijk in onderhoud. In het dagelijkse gebruik is het belangrijk dat je het PU-leer schoonmaakt met alleen (gekookt en afgekoeld) water en een licht vochtige, zachte en schone doek. Belangrijk is ook dat je geen water achterlaat, maar de bank goed droog maakt. Normale schoonmaakmiddelen uit de supermarkt kunnen de toplaag beschadigen, wat vervolgens voor scheuren kan zorgen. Je kunt kunstleer ook soepel houden door het af en toe te behandelen met een onderhoudsset voor kunstleer. Kunstleer is naast het eenvoudige onderhoud ook kleurvast en relatief goedkoop.

Nadelen kunstleren bekleding

Een hoekbank met kunstleren bekleding houdt warmte vast, dit kan in zomer minder prettig zijn. Kunstleer is ook minder duurzaam. Daarnaast is het gevoeliger voor slijtage in vergelijking met echt leer.

Kunstleren hoekbank kopen

Wil jij een kunstleren hoekbank aanschaffen? Bij Löwik hebben wij een ruime collectie van merken als Profijt Meubel, Henders & Hazel, Pronto Wonen, IN.House en meer. Bestel jouw hoekbank kunstleer online of kom proefzitten in de winkel. Onze medewerkers helpen je graag bij de keuze van het materiaal en de ideale opstelling van jouw hoekbank. Kunstleren hoekbanken

Alle categorieën