Chesterfield hoekbanken

Ben jij op zoek naar een Chesterfield hoekbank of beter gezegd een hoekbank in de Chesterfield stijl? Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een ruim assortiment klassieke hoekbanken en Chesterfield hoekbanken. Shop online of kom sfeer proeven in onze showroom! Weet je niet goed hoe je de bank moet combineren met de rest van jouw interieur? Onze interieuradviseurs helpen jou graag verder.

Het ontwerp van de Chesterfield bank

Het Chesterfield meubel komt van oorsprong uit Engeland en heeft zijn benaming te danken aan het stadje Chesterfield. Schrijver, staatsman en vierde graaf van Chesterfield, Phillip Dormer Stanhope, ontving op zijn sterfbed in 1773 bezoek. Hij sprak tot zijn trouwe bediende: “Give Mr. Dayrolles a chair.” De bediende, in de war door het naderend einde van zijn heer, stond er vervolgens op dat Mr. Dayrolles bij vertrek de stoel meenam waar hij even daarvoor nog op had gezeten. De stoel, die waarschijnlijk als prototype van de onderhavige meubelstijl diende, was in opdracht van Lord Stanhope in Chesterfield ontworpen. Vandaar de benaming Chesterfield. Chesterfield is ook geen officieel merk, maar wordt gezien als een meubelstijl. De stijl van het meubel wordt getypeerd door het ruitpatroon met de gecapitonneerde knopen. Bij de klassieke uitvoering van deze stijl ontbrak het ook niet aan de genagelde voorzijde.

De huidige Chesterfield meubelstijl

Van origine werden de Chesterfield hoekbanken en banken in runderleder uitgevoerd en met de hand vervaardigd. Tegenwoordig kun je veel soorten Chesterfield banken krijgen in verschillende kleuren en materialen. Ook verschillen ze in stijl: sommige modellen zijn dicht bij het eerste ontwerp gebleven van de Chesterfield, andere modellen hebben stijl subtiel teruggebracht in het ontwerp. Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een ruim assortiment klassieke banken, waar je diverse modellen Chesterfield hoekbanken maar ook 2- of 3- zitsbanken vindt. De Chesterfield stijl is een klassieke stijl, vanwege de gecapitonneerde rug, maar ook de ‘krulvorm’ in de arm. Ondanks dat het een klassieke stijl is, wordt deze stijl in verschillende woonstijlen gebruikt. Zo staat een leren Chesterfield perfect in een industriële, stoere setting en de stoffen variant, met wellicht iets minder detail, erg mooi in een landelijke inrichting.

Chesterfield hoekbank

De Chesterfield bank is er ook in een hoek-uitvoering. Het originele ontwerp van de Chesterfield hoekbank had aan beide kanten een arm, zitplekken en een hoek. Tegenwoordig zie je ook Chesterfield hoekbanken met een longchair of een ottomane, bijvoorbeeld van het merk Richmond of Kare Design. Heb je een grote woonruimte? Een hoekbank in de Chesterfield-stijl mag gezien worden! Pak dus vooral uit, leg een mooi vintage vloerkleed voor de Chesterfield hoekbank en je bent klaar.

Klassieke banken

Ben je nou toch niet helemaal te spreken over de Chesterfield stijl, maar vind je bepaalde elementen van deze bank wel mooi, bijvoorbeeld de gecapitonneerde rug of juist alleen de ronde armen? Deze stijlelementen komen ook terug in onze collectie klassieke banken. Onze klassieke banken en hoekbanken komen in veel verschillende uitvoeringen. Zo heb je banken met en zonder een gecapitonneerde rug. In sommige gevallen gaat het om een schijn capitonnage met alleen een stiksel en zonder knoop. Je hebt ook wat meer romantische designs met losse kussens en een ronde arm. Welke je stijl ook hebt, ook voor jou hebben we de juiste bank of hoekbank. Bekijk onze collectie Chesterfield hoekbanken online of kom langs in de winkel! Heb je een vraag over een van onze producten of wil je graag interieuradvies, neem dan gerust contact op. Chesterfield hoekbank