Retro hoekbanken

Een retro hoekbank heeft een organisch en warm design en matcht met vele woonstijlen. Bekijk het volledige assortiment retro hoekbank van merken als Furninova, Furninova en IN.House online of kom proefzitten in de winkel.

Retro hoekbank

Retro hoekbanken, banken en fauteuils hebben vaak een bijzonder geweven stof of een fluwelen stof in een warme kleur en staan op mooie ranke poten. Bijzonder aan een retro hoekbank is vaak de schuine, taps aflopende houten poot. Tegenwoordig zie je ook veel zwart houten pootjes of metalen pootjes in dit design. Een retro hoekbank heeft vaak een eenvoudig en slank design, in sommige gevallen verticale stiksel in de rug of een paar knoopjes. Een retro hoekbank heeft van origine een wat ronder design, dit zie je bij merken als Richmond en Kare Design ook in het assortiment terugkomen. Wel heeft een retro hoekbank eigenlijk altijd organische vormen, bijvoorbeeld een afgeronde armleuning.

Verschillende designs en stijlen

Een retro design hoekbank is eenvoudig te combineren met verschillende woonstijlen. Wanneer je gaat voor een retro hoekbank in een lichte kleur geweven stof en houten pootjes, dan sluit dit heel mooi aan op een Scandinavische woonstijl. Of ga voor een retro bank met een velvet stof in een warme kleur, met metalen pootjes. Dit zorgt voor een mooie sfeer en balans in een vintage-industrieel interieur. In een modern of eigentijds interieur past een retro bank ook erg goed. Bekijk vooral wat voor model, stof en kleur het beste aansluit bij de rest van jouw meubels. Heb je veel meubels met metalen pootjes, kies dan ook voor metalen pootjes onder de retro bank. Hierdoor creëer je meer een eenheid in jouw interieur. Veel banken hebben ook een bijpassende fauteuil voor in een zithoek. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ander model en kleur retro fauteuil te combineren met de retro hoekbank.

Welk model hoekbank past het beste bij mij?

Een retro hoekbank is verkrijgbaar in vele varianten. Zo heb je een elementenbank die je zo groot kunt maken als je wilt, heb je de favoriete hoekbank met longchair of ottomane en natuurlijk een normale 4-, 5- of 6-zits hoekbank. Wat het beste bij jou past is afhankelijk van de nodige zitplekken, de vorm en afmeting van de woonruimte en de benodigde loopruimte. Heb je een vrij smalle, lange woonkamer? Dan is een hoekbank met longchair een betere optie dan een grote hoekbank met aan beide kanten van de hoek 2 of 3 zitplaatsen. Je sluit daarmee de ruimte namelijk af. Heb je meer zitplekken nodig, plaats dan één of twee slanke fauteuils bij de hoekbank. Retro hoekbanken