Stoffen banken

Ben jij op zoek naar een mooie stoffen bank of bankstel voor in jouw zithoek? Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een ruim assortiment stoffen banken van merken als Henders & Hazel, Xooon, IN.House, Pronto Wonen en Baenks. Bekijk de volledige collectie online of kom proefzitten in de winkel!

Een moderne of landelijke stoffen bank?

Een stoffen bank geeft veel warmte en sfeer aan jouw zithoek. Het voelt in vergelijking met leer ook zachter en warmer aan. Ben jij op zoek naar een mooie stoffen bank? Je vind bij ons een ruime collectie stoffen banken in verschillende woonstijlen. Daarnaast heb je keuze uit verschillende soorten stoffen. Ga je liever voor een fluwelen bank of voor een geweven stoffen bank? Daarbij bepaal je ook zelf de kleur. Of je nu gaat voor 50 tinten grijs of voor een felle kleur. Het kan allemaal! Natuurlijk is de comfort van jouw stoffen sofa ook erg belangrijk. Zit je liever op een stevige bank in een actieve zit of hang je lekker onderuit in een loungebank met zachte kussens? Kom gerust proefzitten in onze showroom en probeer de verschillende comforts uit.

Lichtechtheid van een stoffen bank

Wanneer je een stoffen bank aanschaft, is het belangrijk om te bepalen waar je de bank plaatst en hoe belangrijk de lichtechtheid van de stof is. Zet je de bank bijvoorbeeld direct voor een raam, dan zal een stof met een lage lichtechtheid erg snel verkleuren. Je kunt het eigenlijk nooit voorkomen dat een bank verkleurd wanneer het direct in het licht staat, maar het zal met een hoge lichtechtheid minder snel gebeuren. Natuurlijke stoffen als linnen en katoen verkleuren vaak sneller dan polyester. De lichtechtheid wordt aangeduid met een cijfer: klasse 4-5 is redelijk tot goed en 6-7 is erg goed.

Martindale van meubelstoffen

Daarnaast is de martindale ook belangrijk wanneer je een stoffen bank aanschaft. De martindale geeft aan hoe sterk en slijtvast de stof is. Volgens de officiële Kwaliteitsinformatie Meubelstoffen (KIM) heb je verschillende gebruiksklassen. Belangrijk is dat onder de 15.000 martindale de stof eigenlijk alleen geschikt is voor decoratief gebruik of zeer licht woongebruik, bijvoorbeeld meubels die niet dagelijks worden gebruikt. Tussen de 15.000 en 40.000 martindale is de stof geschikt voor normaal woongebruik. Een martindale van 40.000 tot 75.000 is geschikt voor intensief woongebruik, bijvoorbeeld in een druk gezin of wanneer je altijd op een vaste plek op de bank zit. Met een martindale van 40.000 op een stoffen bank zit je eigenlijk in alle situaties wel goed.

Verschillende modellen stoffen banken

De collectie stoffen banken bestaat uit 2-zitsbanken, 2,5-zitsbanken, 3-zitsbanken, 4-zitsbanken, maar ook hoekbanken en elementen banken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bankstel in de zithoek. Wil je meer dynamiek in de zithoek dan kun je er ook voor kiezen om een bank te combineren met één of twee fauteuils. Je zithoek is dan ook flexibeler om een keer te veranderen in opstelling. Vind je het lastig om de ideale opstelling voor jouw stoffen bank te vinden? Onze interieuradviseurs helpen je graag! Stoffen banken

Alle categorieën