Eettafels

Ben jij op zoek naar een nieuwe eettafel? Dan ben jij bij Lowik Wonen & Slapen aan het goede adres! De eettafel is een plek waar veel aan gezeten wordt. Een eetkamertafel moet een uitnodigende plek zijn om samen te eten, koffie te drinken, de krant te lezen en te ontspannen. Bij ons vind je een uitgebreide collectie eetkamertafels in vele vormen, maten en woonstijlen! En wist je dat ronde eettafels nu helemaal terug van weggeweest zijn? Ook daar hebben wij een ruim aanbod in. Kom gezellig woonshoppen in onze showroom of bekijken de collectie online.

1074 producten gevonden

Welke eetkamertafel kies jij?

Er zijn zoveel verschillende eetkamertafels! Rond, ovaal, vierkant, rechthoekig en dan hebben we het nog niet eens over de kruispoten of het materiaal gehad. Het is daarom ook belangrijk om van te voren te bedenken wat voor eetkamertafel past bij jouw ruimte en levensstijl. Een te grote eettafel zorgt ervoor dat je te weinig ruimte hebt om aan te schuiven en een te kleine tafel in een grote woning valt weg in het interieur. Bedenk ook hoe je de eetkamertafel wilt gebruiken. Nodig je regelmatig mensen uit voor een uitgebreid diner of heb je een groot gezin? Dan is een rechthoekige eettafel met een afmeting van 200 cm of groter waarschijnlijke een goede keuze voor jou! Heb je een kleinere ruimte dan is een ronde eetkamertafel wellicht wel een goede oplossing!

Materialen van eettafels

Eettafels komen in verschillende soorten en materialen. “Vroeger” zagen we alleen robuuste, zwarte eikenhouten eettafel die gemaakt waren de rest van je leven mee te gaan. Tegenwoordig zijn we veel gevoeliger voor trends en veranderen we graag regelmatig ons interieur. Daarom hebben we een uitgebreide collectie in diverse materialen als eiken en teak, maar ook marmerlook, metaal en glas. En heb je onze Lamulux-collectie al ontdekt? Deze collectie wordt gemaakt met en kras- en stootvast kunststof materiaal. Dit materiaal heeft de look & feel van hout, maar is zeer onderhoudsvriendelijk. Vloeistoffen trekken er niet in en jouw bestek maakt geen krassen. Het mooiste van alles is dat deze eetkamertafels ook nog eens heel voordelig in prijs zijn! Ook handig als je op zoek bent naar een goedkope eettafel. Voor een goedkope eettafel kun je ook in onze meubel outlet terecht.

Ruimte aan en om de tafel: Het is goed om na te denken over hoeveel personen er regelmatig aan tafel zitten. Per persoon is er ongeveer 70cm tafelblad nodig, maar bij een tafel voor 8 personen is een tafelblad van 2.50m wel voldoende. Heb je stoelen met een armleuning? Dat heeft ook invloed op de ruimte aan tafel! De plek van de tafel in de ruimte is ook belangrijk. Het is goed om te kijken welke looproutes er zijn, in ieder geval een korte route van de tafel naar de keuken. Soms is er ruimte nodig om goed om de tafel heen te kunnen lopen. Een stoel heeft 70 cm nodig om naar achteren te schuiven en uit de stoel te kunnen stappen. Wil je er achterlangs kunnen lopen, dan heb je nog 60cm extra ruimte nodig.

Ronde eetkamertafels

Heb je een vrij kleine eetkamer of zit je vaak gezellig met wat vrienden aan de tafel met een borreltje? Een ronde tafel is dan een goede optie! Een ronde tafel neemt namelijk minder ruimte in dan een rechte eetkamertafel. Ook is het een stuk gezelliger, want bij een ronde eetkamertafel kun je iedereen recht aankijken. Daarnaast zit je allemaal gelijk aan de tafel, niemand zit op een kopstuk of aan het ‘einde’ van de tafel. Heb je kinderen? Een ronde tafel voorkomt ook veel blauwe plekken en huilbuien, ze hebben namelijk geen harde hoeken waar een kind tegenaan kan lopen. Je bespaart jezelf waarschijnlijk ook een aantal blauwe plekken! Komt een rechthoekige vorm toch beter uit in de ruimte, maar wil je de gezelligheid van een ronde eettafel wel terug laten komen? Bekijk dan eens onze ovalen eetkamertafels!
eettafels