Hoekbanken

Bij ons vind je de grootste collectie hoekbanken van Oost-Nederland! Een hoekbank is een veelzijdig meubelstuk en kan in veel verschillende opstellingen uitgevoerd worden. Door de hoekbank slim in te delen kun je plaats bieden aan veel mensen of deel de hoekbank zo in dat iedereen zijn eigen plekje heeft om ‘s avonds heerlijk te relaxen. Bekijk de vele mooie hoekbanken van merken als IN.House, Feelings en Henders & Hazel online of komt proefzitten in onze showroom!

1013 producten gevonden

Hoekbank opstellingen

Een hoekbank kent vele opstellingen. Zo kijken we allereerst naar jouw woonruimte, maar ook naar de aantal gewenste zitplaatsen. Een hoekbank is simpel gezegd een bank met een hoek erin en kan in vele vormen en opstellingen worden uitgevoerd. De meest gebruikelijke opstelling is een hoekbank rechts of een hoekbank links. Dit kun je zien als een 2-, 2,5 of 3 zits met een ottomane of longchair aan de linker- of rechterkant. Daarnaast zien we ook de populaire U-opstelling. Deze gezellige opstelling is ideaal voor wanneer je een groot gezin hebt en/of een ruime woonkamer. Bij een U-hoekbank kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld aan de linkerkant een ottomane te plaatsen en aan de rechterkant een loungechair met een 3-zits er tussen. Zo krijg je een speels effect en creëer je diverse relaxplekken. Hoekbanken hebben diverse mogelijkheden in hun samenstelling. Zo kun je natuurlijk ook een complete hoekbank samenstellen als bijvoorbeeld een 2,5 zits – hoek – 3 zits met aan beide kanten armleuningen. Dit is een opstelling die optimaal gebruik maakt van de ruimte en de meeste plekken biedt. Wil je toch wat meer loungeplekken? Dan is het toevoegen van een ottomane of een longchair een goede oplossing.

Wat is het verschil tussen een ottomane en een longchair?

Leuk, al die hoek-opstellingen. Maar wat is nou het verschil tussen een ottomane en een longchair? Beide onderdelen hebben een relaxfunctie. Een ottomane is een eigenlijk een hoek met een extra zitplaats en vaak nog een soort ‘eiland’ eraan vast. Op de afbeelding onderaan zie je de ottomane aan de linkerkant. Een longchair is als het ware een verlengde zit met een armleuning, waar je na een lange dag lekker de benen omhoog kunt doen. De longchair zie je rechts op de afbeelding. Een ottomane biedt dus een extra zitplaats op het ‘loungegedeelte’ door de toevoeging van de rugleuning, bij een longchair heb je dit niet.

Hoekbank kopen

Wilt u graag een hoekbank kopen? Kom gerust eens langs bij ons in de showroom! Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een uitgebreid aanbod van mooie hoekbanken en bankstellen. Je kunt de hoekbank aanpassen aan jouw woonstijl. We snappen dat ieder zijn eigen stijl heeft, daarom werken wij samen met diverse merken, waardoor we een heel gevarieerd aanbod kunnen bieden. Hoekbanken zijn verkrijgbaar in vele stijlen zoals modern, landelijk, maar ook eigentijds en industrieel. Ook zijn ze leverbaar in diverse stoffen en leersoorten. Voordat je een hoekbank gaat kopen, willen we je graag nog een aantal tips meegeven:

  • Als je flexibel wilt blijven met de opstelling en de indeling in de ruimte kun je het beste kiezen voor een elementenbank , een hoekbank bestaande uit losse elementen.
  • Meet voordat je de hoekbank koopt de ruimte goed op, zorg ook dat je voldoende loopruimte houdt.
  • Een hoekbank biedt vele zitplekken, zo lijkt het. Niet alle zitplekken kunnen optimaal gebruikt worden. In de hoeken komen al snel de knieën tegen elkaar, maar daar zijn oplossingen voor! Onze verkoopadviseurs kunnen jou hier verder in helpen.
  • Voor een ruimtelijk effect werkt het goed om de hoekbank zo’n 20 cm van de wand te plaatsen of – wanneer je voldoende ruimte hebt – de bank geheel los in de ruimte te plaatsen.
  • Creëer eenheid in je interieur door te groeperen. Plaats bijvoorbeeld een groot vloerkleed onder je hoekbank en plaats hier een tafeltje op. Aan de zij- of achterkant van de bank kun je een mooie vloerlamp plaatsen en/of een grote plant.

Goedkope hoekbank

Ben je op zoek naar een goedkope hoekbank? Bij Löwik hebben we een zeer gevarieerde collectie, ook in prijs. Zo hebben wij voor ieder budget een goed aanbod. Kijk ook eens naar de goedkope banken in onze outlet. Leer is een duurzaam materiaal, vaak ook wat kostbaarder dan stof. Hier gaan showroommodellen weg voor een zeer scherpe prijs!

hoekbanken-ottomane-vs-longchair.jpg