Landelijke hoekbanken

Bij Löwik Wonen & Slapen kun je terecht voor een ruim assortiment landelijke hoekbanken. Een landelijk interieur brengt veel warmte door het gebruik van veel natuurlijke, warme materialen en zachte vormen. Wil jij graag een hoekbank passend bij deze landelijke stijl? Bekijk ons assortiment online of kom proefzitten in de winkel!

Landelijke hoekbank

Een landelijke hoekbank komt mooi tot zijn recht in een ruime woonkamer. We hebben een aantal lifestyle merken als Pronto Wonen en Room 108 waar je terecht kunt voor mooie landelijke hoekbanken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende opstellingen en formaten. Welke hoekbank voor jou geschikt is, is afhankelijk van twee factoren: het aantal benodigde zitplaatsen en de grootte van de ruimte. Meubels in een landelijke inrichting zijn vaak vrij groot en robuust van vorm. Wanneer je een kleine ruimte hebt, vergissen veel mensen zich al snel in de beschikbare ruimte. Het is daarom belangrijk om voor de aankoop de ruimte goed op te meten en te bedenken waar de looproute langs gaat. Een hoekbank is verkrijgbaar in vele opstellingen en formaten. Wanneer je een vrij kleine ruimte hebt, is een hoekbank in de opstelling van een 2 of 2,5 zits met longchair of een ottomane het meest geschikt. Het neemt niet veel extra ruimte in, maar je hebt wel een fijne plek om te relaxen. Wanneer je veel zitplaatsen nodig hebt is een grote hoekbank zoals een 2,5 – hoek – 3 meer geschikt.

Het ontwerp van een landelijke hoekbank

Een landelijke hoekbank heeft vaak een zachte zit en losse zit- en rugkussens. Een bank waar je lekker in weg kan zakken. In een landelijke inrichting worden vaak natuurlijke materialen en kleuren gebruikt. Kasten en tafels worden vooral van hout gemaakt, maar er wordt ook veel steen gebruikt. Van grote stenen potten en vazen, tot aan een complete vloer van natuursteen. Landelijke banken worden vaak bekleed met een natuurlijke stof zoals wol, linnen of katoen. Om de warme sfeer af te maken van deze woonstijl, worden er voornamelijk natuurlijke kleuren gebruikt. Van crème wit tot bruin, maar ook grijs en taupe zie je veel terug. Er worden zelden harde contrasten gebruikt; de kleuren worden vaak goed op elkaar afgestemd zodat dit in elkaar overloopt. Ook zie je niet hele donkere of hele lichte kleuren in het interieur. Een landelijke hoekbank kleed je aan met veel sierkussens en een grote wollen plaid of een schapenvacht.

Landelijke stijl: stoer of romantisch

Een landelijke stijl kan eigenlijk verdeeld worden in 2 substijlen: romantisch landelijke en stoer landelijk. Zo heeft een romantisch landelijke stijl veel ronde en sierlijke details in de meubels en zijn de meubels zelf ook vrij slank. Een romantisch landelijke hoekbank heeft vaak veel losse rugkussens en sierlijke, afgeronde armen. Daarnaast soms ook een gecapitonneerde rug. De stoer landelijke stijl typeert zich door robuuste en grote elementen. Een landelijke hoekbank in deze stijl heeft vaak geen ronde vormen meer en heeft grote, brede kussens in de bank. De meubels zijn vaak van grof hout en hebben meer rechte lijnen en minder details. Bekijk onze volledige collectie landelijke hoekbanken online of kom langs in de showroom!