Boxsprings

Een boxspring is niet alleen een comfortabel bed, maar creëert ook een luxe sfeer in jouw slaapkamer. Er zijn verschillende typen boxspring systemen verkrijgbaar met verschillende materialen, soorten componenten en combinaties. Bij Löwik Wonen & Slapen vind je gegarandeerd jouw perfecte boxspring. Je hebt keuze uit verschillende topmerken, zoals Auping, Tempur, Caresse en Serta. Laat je vrijblijvend adviseren door onze slaapexperts.

32 producten gevonden

Een boxspring kopen

Bij Löwik Wonen & Slapen vind je boxspring bedden met mooi gecapitonneerde hoofdborden, maar ook elektrisch verstelbare boxsprings. Daarnaast kun jij jouw eigen boxspring bed zelf samenstellen. DroomDomein heeft een uniek concept, waarbij je jouw boxspring van matras tot nachtkastje zelf kan samenstellen. Tijdens elke stap wordt jou een ruime keuze aangeboden van modellen, maten, comfortmogelijkheden, kleuren en stijlen. Zo is er altijd een boxspring die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Voordelen van een goede boxspring

Om goed te kunnen slapen, is het bed een belangrijke factor. Een bed ligt goed als het de contouren van het lichaam volgt. Daarnaast is het belangrijk dat we tegendruk krijgen om ons lichaam te ondersteunen. Een goede boxspring geeft een goede druk in de rug en zorgt voor vering in de schouders en heupen. Een boxspring combinatie heeft een aantal voordelen:

  • Een boxspring is over het algemeen hoger dan een bed met matras. Dit zorgt ervoor dat je iets makkelijker in en uit kan stappen.
  • Door de constructie en de opbouw van het matras, kan het bed goed ventileren.
  • Door de ruime combinatiemogelijkheden in kleur en materiaal is een boxspring eenvoudig naar jouw wensen samen te stellen.
  • Van twee eenpersoonsbedden is heel eenvoudig een tweepersoons bed te maken.
  • Een boxspring, zonder hoofdbord en voetbord, is een compact bed en biedt veel ruimte in een kleine slaapkamer.

Daarnaast heeft een boxspring ook een aantal nadelen. Zo is de bekleding van een stoffen boxspring lastig stofvrij te houden. Hiervoor is een boxspring met lederlook bekleding een goed alternatief. Ook is stoffenkleding kwetsbaarder voor vlekken en kan het sneller verkleuren in een zonnige slaapkamer. Vaak zijn complete boxsprings gemaakt in dezelfde stoffencombinatie. Als een onderdeel dan vervangen moet worden, is dezelfde stof niet altijd mogelijk. Ook heb je te maken met (geringe) kleurverschillen, omdat de stof van een nieuw onderdeel een andere verfbad heeft gehad. Daarnaast ligt het er ook aan hoelang het bed er al staat, omdat de huidige stof ook verkleurt door licht en zon.

Opbouw van een boxspring

Boxsprings zijn populaire slaapsystemen in ons land, maar hoe is nu zo’n slaapsysteem opgebouwd? Het onderstel, de box, is de eerste laag van een boxspring en die zorgt voor comfort en ondersteuning. Bovenop het onderstel ligt een matras en een topper. Deze drie lagen samen zorgen ervoor dat het slaapsysteem een boxspring is. De boxspring matrassen zijn vaak gevuld met pocketvering. De topper die daar bovenop ligt is uitgevoerd met comfortschuim, maar is ook verkrijgbaar in andere uitvoeringen. De pootjes en het onderstel bepalen de hoogte van een boxspring. Daarnaast zijn boxsprings verkrijgbaar in verschillende formaten, zowel eenpersoonsboxsprings als tweepersoonsboxsprings. Bij Löwik Wonen & Slapen hebben we een groot aanbod boxsprings. Je kan kiezen uit een vlakke en een elektrische verstelbare boxspring. Een elektrische boxspring is verstelbaar met een afstandsbediening. Dit zorgt voor een hoog gebruiksgemak.

Een goedkope boxspring

Ben je op zoek naar een goedkope boxspring? Bij Löwik Wonen & Slapen hebben we een groot aanbod boxsprings, waaronder boxsprings met een lagere prijsklasse. Op onze website kun je door middel van een prijs filter jouw budget aangeven. Of kijk eens tussen onze showroommodellen in bedden outlet.

Boxsprings