Dekbedden

De keuze van een dekbed is zeer persoonlijk. De één wil koel slapen en de ander slaapt liever onder een zwaarder en goed isolerende deken. Bij Löwik vind je een uitgebreide collectie dekbedden; van dons, wol en synthetisch tot een 4-seizoenen dekbed. Weet je niet welk dekbed goed bij jou past? Laat je in onze winkel dan adviseren door een van onze slaapspecialisten!

228 producten gevonden

Wat is het beste dekbed voor mij?

De vulling is bepalende voor de eigenschappen van een dekbed. Zo zijn er verschillende warmteklassen van een dekbed en verschillende typen dekbedden. Zo kan de één goedkoop zijn, maar minder goed isolerend en de ander wat duurder zijn en wel goed isolerend. We leggen hieronder uit wat het verschil is tussen verschillende soorten dekbedden:

Donzen dekbed

Een donzen dekbed bestaat uit eenden- of ganzendons. Beide hebben ze vrijwel gelijke eigenschappen, alleen zijn de donsvlokken doorgaans van ganzen groter. Doordat er met gebruik van ganzendons minder vulling nodig is dan met eendendons, is de vulkracht hoger en wordt ganzendons gezien als een hoogwaardige kwaliteit. Dons is licht, heeft een goede isolatie en laat ook goed vocht door. Een goed donzen dekbed is vaak prijzig. Veel donzen dekbedden bestaan niet volledig uit dons, maar hebben ook breuk deeltjes en veren. Hoe duurder het dekbed vaak is, des te zuiverder de vulling vaak is.

Wollen dekbed

Een wollen dekbed heeft een hele goede isolatie en is ook een zwaarder dekbed. Een wollen dekbed is ook erg duurzaam, laat goed vocht door en is tevens een natuurlijk product. Het is van schapenhaar gemaakt, wat ook op een diervriendelijke wijze wordt verkregen. De wolvezel heeft een krulvorm en springt weer terug in zijn originele vorm. Dit zorgt ervoor dat het dekbed op lange termijn beter in zijn vorm blijft dan een donzen dekbed.

Synthetisch dekbed

Een synthetisch dekbed is te vergelijken met een wollen en donzen dekbed een stuk goedkoper. Het is een lichter dekbed en je kunt het dekbed met een polyester vulling op 60 graden wassen. Een perfecte oplossing dus voor mensen met huisstofmijtallergie. Synthetische dekbedden komen voor in vele vormen, de kenmerken van het dekbed zijn afhankelijk van hoe de vezels zijn gemaakt. Een synthetische deken isoleert daarom ook niet altijd goed. Ook laat het minder goed vocht door, vooral wanneer het tijk is gemaakt van een synthetisch materiaal en niet van katoen. Het dekbed kan dan wat zweterig aanvoelen.

Alles over dekbed maten

Hoe vaak vergissen we ons in de afmeting van een dekbed of dekbedovertrek voor ons bed? Het gebeurt nog wel eens, lees daarom hieronder de afmetingen van het bed en bijpassende dekbed maten. Hierbij gaat het om de breedte maten, mocht je bed langer zijn dan 200 cm dan kun je ervoor kiezen om ook een langer dekbed te kopen ( tot 220 cm).

Bed Matras Maat dekbed (breedte)
1-persoons 80 t/m 100 cm 140 cm
Twijfelaar 120/140 cm 140/200 cm
2-persoons 160/180 cm 240cm
Kingsize 200 cm 260/270cm

Dekbed kopen bij Löwik

Wil jij een nieuw dekbed kopen? Zorg dan dat jij je goed laat adviseren en maak de afweging welke eigenschappen voor jou het belangrijkst zijn. Aangezien we gemiddeld op een dag 8 uur slapen, is comfortabel bed en een goede nachtrust zeer belangrijk. Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een uitgebreide collectie ledikanten, boxsprings, dekbedden en hoofdkussens. Onze slaapspecialisten adviseren je graag persoonlijk en onafhankelijk!

Aanbieding dekbed

Ook zijn er bij Löwik regelmatig dekbedden in de aanbieding. Ben je op zoek naar een dekbed aanbieding? Bekijk dan onze collectie online of kom langs in de showroom. Wanneer dekbedden uit de collectie gaan, wordt een dekbed ook afgeprijsd. Onze dekbed outlet vind je in onze showroom.

wollen dekbed