Dekbedden

Dekbedden van wol, dons en meer…..

De keuze van een dekbed is zeer persoonlijk. De een wil koel slapen en de ander slaapt liever onder een zwaarder en goed isolerend exemplaar. Of u nu onder een donzen, wollen, synthetisch of een 4-seizoenen dekbed wilt slapen, bij Löwik Wonen & Slapen vindt u zeker uw perfecte deken voor uw bed of boxspring! De beste dekbedden merken, zoals Auping, Texeler, Ducky Dons, Silvana, Vandyck en Droomdomein, vindt u op onze woonboulevard. Heeft u een vraag? Neem gerust contact op! Wij willen u het u gemakkelijk maken door onze grote keuze en het persoonlijke advies van onze slaapspecialisten.

 • Capella 4

  Capella 4-seizoenen dekbed

  v.a. 269,50
 • Capella Winter Plus 260x220 dekbedden Ducky Dons Löwik Wonen & Slapen

  Capella Winter NIEUW dekbed

  v.a. 247,50
 • Capella Winter Plus 260x220 dekbedden Ducky Dons Löwik Wonen & Slapen

  Capella Winter Plus dekbed

  v.a. 252,-
 • seizoenen 260x220 dekbedden Ducky Dons Löwik Wonen & Slapen

  D’orveige 4-seizoenen dekbed

  v.a. 309,-
 • D’orveige Winter dekbed

  v.a. 278,-
 • D’orveige Winter Plus dekbed

  v.a. 284,-
 • Dauna Soft Basic 4

  Dauna Soft Basic 4-seizoenen dekbed

  v.a. 255,-
 • Dauna Soft Basic Winter 260x220 kussens Ducky Dons Löwik Wonen & Slapen

  Dauna Soft Basic Winter dekbed

  v.a. 242,-
 • Duvet Doré Gold 4-seizoenen 260x220 dekbedden Ducky Dons Löwik Wonen & Slapen

  Duvet Doré Gold 4-seizoenen dekbed

  v.a. 428,95
 • Duvet Doré Gold Winter Plus 260x220 dekbedden Ducky Dons Löwik Wonen & Slapen

  Duvet Doré Gold Winter dekbed

  v.a. 352,30
 • Duvet Doré Gold Winter Plus 260x220 dekbedden Ducky Dons Löwik Wonen & Slapen

  Duvet Doré Gold Winter Plus dekbed

  v.a. 358,60
 • Duvet Doré Platinum 4-seizoenen

 • Duvet Doré Platinum Winter dekbed

 • Duvet Doré Platinum Winter Plus dekbed

 • Duvet Doré Silver 4-seizoenen 260x220 dekbedden Ducky Dons Löwik Wonen & Slapen

  Duvet Doré Silver 4-seizoenen dekbed

  v.a. 393,25
 • Duvet Doré Silver Winter Plus 260x220 dekbedden Ducky Dons Löwik Wonen & Slapen

  Duvet Doré Silver Winter dekbed

  v.a. 331,30
 • Duvet Doré Silver Winter Plus 260x220 dekbedden Ducky Dons Löwik Wonen & Slapen

  Duvet Doré Silver Winter Plus dekbed

  v.a. 339,70
 • Nordic 4

  Nordic 4-seizoenen dekbed

  v.a. 295,-
 • Taurus 4-seizoenen 260x220 dekbedden Ducky Dons Löwik Wonen & Slapen

  Taurus 4-seizoenen dekbed

  v.a. 355,45
 • Taurus Winter Plus 260x220 dekbedden Ducky Dons Löwik Wonen & Slapen

  Taurus Winter dekbed

  v.a. 307,15
 • Taurus Winter Plus 260x220 dekbedden Ducky Dons Löwik Wonen & Slapen

  Taurus Winter Plus dekbed

  v.a. 323,95
 • Zomerdekbed dons 260x220 dekbedden Ducky Dons Löwik Wonen & Slapen

  Zomerdekbed dons dekbed

  v.a. 266,50

Er zijn veel verschillende dekbedden te vinden. Dekbedden in allerlei kwaliteiten, gemaakt van verschillende materialen en aangepast aan de vraag die mensen hebben. In principe heeft u de keuze uit 3 soorten vullingen bij dekbedden:

Dons dekbed

Een donzen vulling van een dekbed bestaat uit veel pluizige donsveertjes. Niets houdt beter de warmte vast dan donzen veertjes. Ganzendons is pluiziger en dus warmer dan eendendons. Naast dons kunnen er ook veertjes en veertjes met breukdeeltjes in een dekbed zitten. Laat u goed voorlichten over het aanwezige dons, want er zitten vaak combinaties in de donzen vulling, om de kosten laag te houden.

Wollen dekbed

Wol is elastisch, neemt vocht op, heeft een hoge isolatiewaarde en is antibacterieel. De structuur van de wol heeft fijne eigenschappen voor een comfortabel, natuurlijk en warm dekbed.

Polyester dekbed

Synthetische dekbedden zijn gemaakt van microvezels van polyester. Het grote voordeel is dat deze vulling zeer licht en zacht is. Verder zijn deze dekbedden praktisch in gebruik, omdat ze eenvoudig thuis gewassen kunnen worden. Dit is prettig voor mensen met een allergie als astma, huisstofmijt en eczeem.

Als u gekozen heeft voor een van deze vullingen, zijn er nog een paar zaken die belangrijk zijn bij de aanschaf van een dekbed:

 1. Spreiding: Het is fijn als de vulling gelijkmatig verspreid is en goed blijft zitten. Een synthetische of wollen vulling kan moeilijk verschuiven, omdat de vulling meestal uit een stuk bestaat. Een donzen dekbed bestaat uit vakken die gevuld worden. Hoe groter de vakken, hoe groter de kans op verschuiven.
 2. Tijk: de tijk van het dekbed is de buitenste laag stof. Deze stof bestaat meestal uit een katoenen stof. Het is bij een donzen en een wollen dekbed fijn als dit een dichtgeweven stof is, zodat er niets van binnen naar buiten kan steken. Verder kan deze laag stof behandelt zijn voor huisstofmijt, lees goed op de labels wat u van de tijk mag verwachten.
 3. Vierseizoenen: Sommige dekbedden bestaan uit 2 helften, een zomerdeel en een lente dan wel herfstdeel. Als de delen aan elkaar zitten is het een dik winterdeel. Met het wisselende weer in Nederland heeft u op deze manier veel mogelijkheden tot uw beschikking
 4. Wassen: Er zijn dekbedden die thuis in de wasmachine gewassen kunnen worden, dit is allemaal zichtbaar op de label van het dekbed. Een wollen dekbed kan in sommige gevallen thuis in de wasmachine gewassen worden, maar een andere mogelijkheid is chemisch reinigen bij een stomerij.  Een dekbed met dons in de vulling  zult u altijd professioneel moeten laten reinigen, thuis kunt u hem wel goed laten luchten en uithangen.
 5. Gewicht: Hoe zwaar een dekbed aanvoelt, hangt vooral af van de soort vulling. De zwaarte is een kwestie van gevoel, maar de meeste mensen vinden een zwaarder dekbed prettiger slapen. Ze associëren dit met warm en denken dat dit beter isoleert. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn, de warmte van een dekbed wordt vaak vermeld in warmteklasse. Laat u goed voorlichten.
 6. Huismijt: Sommige dekbedden zijn behandeld om huismijt te voorkomen. Dit kan doordat de tijk op een speciale manier is geweven of behandeld. Laat u goed voorlichten en bedenk goed wat bij uw situatie het beste past.