Scandinavische hoekbanken

Ben jij op zoek naar een hoekbank in Scandinavische stijl om heerlijk op te relaxen? Je kunt bij ons je ideale hoekbank zelf samenstellen. Bepaal het model, de afmeting en om het af te maken heb je keuze uit een grote stoffen- en leercollectie. Kom proefzitten in onze winkel of shop jouw Scandinavische hoekbank online!

Hoekbank Scandinavisch interieur

Jouw ideale Scandinavische hoekbank stel je geheel naar eigen wens samen bij Löwik Wonen & Slapen. Onze ruime collectie Scandinavische hoekbanken van merken als Furninova, Xooon, Feelings en Baenks geeft jou de mogelijkheid om een bank te vinden die perfect bij jou en je interieur past. Zo bepaal je zelf of je bijvoorbeeld een 2,5-zits met longchair wilt of toch een ruime 6-zits hoekbank Scandinavisch. Daarnaast heb je keuze uit een enorme collectie stoffen en leersoorten met vele kleurmogelijkheden, waaronder kleuren die perfect in een Scandinavisch interieur passen.

De ideale opstelling van jouw Scandinavische hoekbank

Iedere woonruimte heeft weer zijn eigen afmetingen, hoekjes en vormen, daarom kan het best lastig zijn om de ideale opstelling van je hoekbank Scandinavisch te vinden. Heb je een lange, smalle woonkamer? Plaats je hoekbank tegen de lange zijde van je woonkamer. Om het ruimtelijk te houden is het belangrijk dat de Scandinavische hoekbank niet te diep is. Wil je graag een loungeplek creëren? Kies dan voor een 2,5- , 3- of 4-zits met longchair. Zo creëer je in de lengte voldoende zitplekken. Een longchair is wat korter en lager dan een ottomane, zodat je in de breedte ruimte overhoud. Je kunt er ook voor kiezen om een fauteuil bij de hoekbank te plaatsen voor extra zitplaatsen. Heb je een grote ruime woonkamer dan kun ook kiezen voor een ruime 5- of 6-zits hoekbank of een U-hoekbank in Scandinavische stijl. Meet voor je aankoop altijd goed de ruimte op of neem een plattegrond mee. Onze medewerkers geven je graag deskundig advies over de beste opstelling en afmeting, afhankelijk van jouw wensen en levensstijl.

Kenmerken van een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur heeft veel weg van de moderne woonstijl. In de basis heeft een Scandinavisch interieur strakke, ranke meubels. Er wordt veel gebruik gemaakt van lichte, zachte kleuren en natuurlijke materialen. De basis van een Scandinavische inrichting is wit met lichte houtkleuren en lichte grijstinten. Een hoekbank Scandinavisch heeft net als de meubels smalle poten, vaak van hout maar ook van metaal. Een Scandinavische hoekbank wordt vaak bekleed met een geweven stof in een lichte kleur, bijvoorbeeld wit, lichtgrijs of een pasteltint. Daarnaast zie je veel eenvoud in het interieur en natuurlijke elementen zoals groene planten en dierenvachten. Als contrast op alle lichte tinten zie je ook zwarte accenten terug in de meubels, accessoires en stoffen. Typerend voor een Scandinavisch interieur zijn de – vaak zwart wit – grafische prints en teksten in kussens, accessoires, posters en vloerkleden. Bekijk al onze Scandinavische hoekbanken online of kom proefzitten in de winkel! Scandinavische hoekbanken