Interieurtrends 2024, duurzaam en stijlvol wonen

Nieuwe woning? Verbouwing? Of simpelweg een nieuwe look & feel? Dit zijn dé interieurtrends van 2024! Stap binnen in je toekomstige interieur. In 2024 staan duurzaamheid, natuurlijke elegantie en organische vormen in de schijnwerpers. We hebben de leukste interieurtrends voor je op een rij gezet!

1. Natuurlijke materialen en trend kleuren

De verbinding met de natuur staat centraal in 2024. Zwart wordt vervangen door warme houttinten, zachte aardetinten en natuurlijk texturen om een rustgevende en evenwichtige sfeer te creëren. Ook materialen zullen steeds natuurlijker worden, niet alleen hout doet het goed maar ook steen, riet en bamboe wordt steeds belangrijker in ons interieur.

2. Afgeronde vormen – curved lines

De organische vormen zijn natuurlijk niet nieuw, deze trend kennen we inmiddels allemaal. In 2024 gaan we specifieke afgeronde vormen veel voorbij zien komen, vloeiende lijnen zullen de basis vormen in veel interieurs. Denk aan subtiel afgeronde banken of tafels die de ruimte omarmen met hun vloeiende lijnen.

3. Handgemaakt en ambachtelijk

Unieke, handgemaakte stukken zijn dé eyecatchers van 2024. Kies voor meubels en decoraties die het verhaal van vakmanschap vertellen, waardoor je huis een persoonlijk tintje krijgt.

4. Persoonlijkheid creëren door DIY, upcyclen en recyclen is een trend

Geef je huis een unieke uitstraling door zelf aan de slag te gaan. Doe-het-zelfprojecten, upcycling en recycling dragen niet alleen bij aan duurzaamheid, maar geven ook een persoonlijk karakter aan je interieur. Door zelf aan de slag te gaan creëer je immers een uniek interieur!

5. Trendy modern 70’s

Herbeleef de glamour van de jaren ’70 met eigentijdse interpretaties van retro-elementen. Denk aan warme kleurenpaletten, geometrische patronen en groovy accenten voor een vleugje nostalgie. Het leukste aan deze trend is dat je het met elke stijl kunt combineren.

6. Classic color chique

Diepe kleuren, rijke materialen. Verrijk je interieur met een classic color chique touche. Denk aan koningsblauw, smaragdgroen en diep bordeaux gecombineerd met fluweel, marmer en goudaccenten voor een tijdloze elegantie. Of je nu van modern, klassiek of eclectisch houdt, classic color chique past zich aan en geeft gegarandeerd een tijdloze elegantie aan elke ruimte.

7. Een woonkamer in kunstsferen

Maak van je woonkamer een kunstgalerie met opvallende kunstwerken en artistieke accenten. Experimenteer met verschillende kunstvormen om een levendige en inspirerende ruimte te creëren. Pluspunt, je hebt altijd een gesprekspartner in huis 😉.

8. Duurzaam leven en energie-efficiëntie

Natuurlijk kunnen we ook het thema duurzaamheid niet overslaan. Inmiddels is duurzaamheid meer dan een trend, het is een levensstijl dat in steeds meer huizen de boventoon voert. Integreer gerecyclede materialen in je interieur en investeer in slimme technologieën die energie-efficiëntie bevorderen, zoals slimme thermostaten en LED-verlichting.

Met deze interieurtrends wordt jouw huis niet alleen een plek om te wonen, maar een canvas voor jouw persoonlijkheid, duurzame keuzes en creatieve expressie. Op zoek naar meer inspiratie of op de hoogte blijven van de nieuwste collecties? Volg ons dan op instagram @lowikwonenenslapen.