Suede hoekbanken

Op zoek naar een suède hoekbank? Bij Löwik Wonen en Slapen vind je een ruim assortiment leren hoekbanken met een geruwd oppervlakte, waardoor het een warme uitstraling krijgt en zacht aan voelt. Suède wordt eigenlijk alleen voor kleding en schoenen gebruikt, dus geen suède hoekbank. Wel hebben we een ruim assortiment vergelijkbare hoekbanken met een suède look.

Geschuurd leren hoekbanken

Een suède hoekbank is dan wel niet verkrijgbaar, een bank in een vergelijkbaar materiaal wel. Zo kun je een suède look creëren door te werken met africa leder, nubuck leder of microleder. Afrika of nubuck leder is een geschuurd leersoort. Dit zorgt ervoor dat het een suède look krijgt. Het voelt ook een stuk zachter en warmer aan als gedekt leder. Daarnaast is dit leder ook erg duurzaam en heeft het een mooie natuurlijke uitstraling. Wel is een open leersoort – net als suède – gevoeliger voor verkleuring door licht en vlekken.

Microleder hoekbanken

Microleder lijkt op het eerste oog erg op suède of nubuck leder en is daarom een zeer geschikt alternatief voor een suède hoekbank. Dit komt doordat microleder een combinatie is tussen microvezels en leervezels. De onderlaag is gemaakt van leervezels van restanten leer. Dit wordt gerecycled door de ledervezels aan elkaar te verlijmen en zo ontstaat er een sterke onderlaag voor het microvezel. Vervolgens wordt er een microvezel stof op het leer aangebracht. Dit geeft de hoekbank een suède-look. Het voordeel van microleder is dat het sterker is dan stof, omdat meer dan 60% bestaat uit leer. Maar in vergelijking met Africa leder is het een stuk goedkoper. Ook is microvezel makkelijk in onderhoud.

Suède hoekbank in verschillende opstellingen

Wanneer je op zoek gaat naar een hoekbank is het goed om eerst te bedenken hoe groot de bank mag zijn. Zo neemt een longchair bijvoorbeeld minder ruimte in dan een ottomane, maar een ottomane biedt daarentegen wel een extra zitplaats. Een ruime hoekbank voor 6 of meer personen is natuurlijk ook mogelijk. Meet wel van tevoren de ruimte goed op, zo voorkom je dat je straks een te grote hoekbank in jouw ruimte hebt staan. Loopruimte is hierbij een belangrijk aspect. Laat je daarom altijd goed adviseren door onze medewerkers en neem voor de zekerheid een plattegrond op schaal mee.

Shop jouw Suède look hoekbank bij Löwik Wonen & Slapen

In onze webshop vind je een ruim aanbod suede-look hoekbanken. Bekijk eens de banken van Haveco en Het Anker. Deze prachtige kwaliteit banken en hoekbanken kunnen bekleed worden in bovengenoemde leersoorten. Of kom langs in de winkel en ervaar zelf de prachtige materialen, de kwaliteit en het zitcomfort. Hoekbank afrika leder

Alle categorieën