De ronde eetkamertafel: inspiratie en tips

De ronde eetkamertafel

De ronde eetkamertafel is terug van weggeweest. Het bespaard niet alleen ruimte in een kleine woonruimte, maar staat ook prachtig in een grote ruimte. Door de zachte vormen zorgen voor een aangename dynamiek in het interieur, maar ook met zijn allen natafelen aan een ronde tafel is een stuk gezelliger. We geven je graag wat meer inspiratie en tips!

Ruimtelijk tafelen

Waar je eerder in elk interieur een rechthoekige eetkamertafel zag, maakt deze nu plaats voor een gezellige ronde eetkamertafel. Doordat je de ronde eettafel ‘los’ in de ruimte zet geeft dit meer ruimtelijk effect. Vaak zie je dat rechthoekige tafels tegen de muur worden geplaatst omdat er ander te weinig loopruimte overblijft. Aan een ronde eetkamertafel met een diameter van 130 cm kunnen zo’n 4 tot 5 personen plaatsnemen. Groot genoeg dus voor een gemiddeld gezin om aan te tafelen. Hier heb je voor een rechthoekige tafel al snel 180 tot 200 cm voor nodig. Het bespaard dus zeker ook ruimte. Houdt er wel rekening mee dat je rondom de tafel ruimte nodig hebt om de stoelen uit te schuiven. Je hebt voor stoelen met armleuning meer ruimte nodig, dan zonder armleuning. 

Keuken en ronde eetkamertafel

Heb je een open keuken of grote leefkeuken? Een ovalen of ronde eetkamertafel zorgt door de organische vorm voor een fijne dynamiek. Een keuken is toch wel een groot blok met rechte, hoekige vormen. Met ronde vormen doorbreek je deze dynamiek en breng je het geheel in balans. Dit geen een fijne, gezellig uitstraling.  

Een ronde eetkamertafel voor iedere woonstijl

Ben jij op zoek naar een nieuwe eetkamertafel? Bij Löwik Wonen & Slapen vind je ronde eetkamertafels in vele woonstijlen en materialen. Wat dacht je van een eetkamertafel hout in een natuurlijk of landelijk interieur? Of ga je liever voor een eetkamertafel industrieel, zoals een mango houten ronde tafel met metalen kruispoot? Maar ook voor de laatste trends kun je bij ons terecht, bijvoorbeeld een zwarte eetkamertafel rond of een ronde eettafel tafel met betonnen blad. Kom je er niet helemaal uit? Onze interieuradviseurs geven je graag deskundig advies!