Modulaire banken

Een bank precies zoals jij ‘m wil. Dit klinkt bijna te ideaal, maar het kan écht. Namelijk bij een modulaire bank. Een modulaire bank is een bank die bestaat uit losse elementen. Door alle elementen – die jijzelf uitkiest – samen te voegen, ontstaat een bank. Geheel naar jouw smaak en wensen. Hieronder vertellen we jou meer over alle mogelijkheden die je hebt bij het samenstellen van een modulaire bank.

Wat is een modulaire bank?

Een modulaire bank wordt ook wel een elementenbank genoemd. Een modulaire bank is eigenlijk een gewone bank: gestoffeerd, modern en zit lekker. Dit is een bank die je compleet naar eigen smaak en wensen kan samenstellen door het toevoegen van diverse losse elementen. De verschillende losse elementen van een modulaire bank kunnen samen worden gesteld met verschillende maten, uitvoeringen, kleuren en materiaalsoorten die je aan-, achter- en voor elkaar kunt plaatsen.

Zo kun je zelf jouw ideale droombank samenstellen die altijd past bij jouw interieur. Gemakkelijk en handig, want hoe je de bank opstelt, is dus volledig aan jou. Het grootste voordeel van deze bank? Hij is gewoon super praktisch. Je kunt altijd zelf bepalen hoe groot je de bank maakt. Ook heb je altijd keuze in de opstelling van de bank. Ga je voor een lekkere hoekbank waarop je languit je favoriete film kijkt? Of kies je voor een gezellige U-vorm voor een verjaardag? Met een modulaire bank kun je letterlijk alle kanten op.
En verander je van interieur? Door de losse elementen kun je op elk moment de indeling naar jouw behoeftes en interieur aanpassen aan de situatie. Typisch voor de modulaire bank is ook dat de losse elementen heel goed los van elkaar kunnen staan doordat de zijkanten van de elementen zo afgewerkt zijn dat ze op zichzelf ook al heel mooi uitzien.
Bij Löwik hebben we een ruim assortiment modulaire banken van diverse merken zoals Furninova, Baenks, INHOUSE, Xooon en Moome waardoor we voor iedereen een passende oplossing kunnen bieden.

Je eigen bank samenstellen

Waar begin je als je een elementenbank samen wilt stellen? Allereerst is het belangrijk te weten hoeveel zitplaatsen je nodig hebt en welke afmetingen binnen jouw huis passen. Vanuit daar kun je jouw ideale modulaire bank samenstellen door middel van het combineren van losse elementen. Op een later moment kun je ook altijd nog elementen toevoegen op basis van jouw persoonlijke situatie. Ga je bijvoorbeeld verhuizen of is er sprake van gezinsuitbreiding? Dan kun je een modulaire bank op allerlei manieren neerzetten of aanpassen, een ideale oplossing.

Een modulaire bank samenstellen is heel simpel bij Löwik. Je hebt keuze uit losse zitjes en losse elementen. We hebben drie zit opties:

  1. 1-zits
  2. 1,5-zits
  3. 3-zits

Daarnaast is het ook mogelijk uit te breiden door elementen zoals een hoekelement, longchair (extra oppervlakte zonder rugleuning) of ottomane (extra zitruimte mét rugleuning). Hierdoor kun je bijvoorbeeld van je 2-zitsbank een 4-zitsbank of een modulair hoekbank maken.  Als extraatje kun je een hocker bij de bank aanschuiven. Lekker praktisch én meteen een mooie aanvulling op de bank. De koppelsystemen van alle elementen zit aan de onderkant van de bank. Hier merk en zie je dus niets van.

Denk bij het samenstellen van een eigen bank altijd goed aan de beschikbare ruimte. Staan er grote voorwerpen, zoals een kinderbox of tv-meubel in de buurt? Nog iets belangrijks om over na te denken is loopruimte. Hoeveel ruimte wil je rondom de bank behouden? Noteer al dit soort wensen en kom naar Löwik in Vriezenveen. Dan helpen wij je verder bij het samenstellen.

Modulaire bank op pootjes

De perfecte bank samenstellen gaat verder dan alleen de elementen. Zo kun je ook kiezen voor een modulaire bank op pootjes of juist niet. Ook dit is compleet afhankelijk van jouw eigen smaak. Het voordeel van een modulaire bank op pootjes is het makkelijk verschuiven en de handigheid tijdens het stofzuigen. Maar ook een elementenbank zonder pootjes heeft zijn charmes.

Modulaire bank stofferen

Je kiest meubels altijd op basis van je eigen smaak. Misschien heb je al een persoonlijke interieurstijl in huis. Maar, misschien geef je je huis ook wel een complete make-over. Afhankelijk van de situatie, leggen we jou een ruime keuze in stoffen, kleuren en leersoorten voor.

Een modulair meubel is makkelijk in opstelling te veranderen, maar de kleur is blijvend. Besteed hier dus goed aandacht aan. Een ruime woonkamer met veel lichtinval leent zich goed voor een donkere bank. Bij een kleinere woonkamer adviseren wij om een lichte bank te kiezen, zoals grijs, beige of een andere natuurtint. Zo absorbeert de bank optimale lichtinval. En hierdoor lijkt de woonkamer veel ruimer.

Woonkamer inrichten

Je wilt de ruimte in de woonkamer optisch zo groot mogelijk houden. Vooral voor kleinere woonkamers komt deze wens veel voorbij. Door een bank op hoge pootjes te plaatsen, creëer je ruimte. De bank lijkt hierdoor minder massief. Een leuk vloerkleed onder de bank zorgt voor een knusse sfeer.

Een modulaire bank is een bank die met jou mee verandert. Vanaf nu bepaalt de ruimte niet langer hoe jij de bank opstelt. Maar de bank bepaalt de indeling van ruimte. Kom langs bij Löwik Wonen & Slapen en laat je adviseren door een van onze adviseurs.

modulaire bank

Alle categorieën