1 persoons matrassen

Ben jij op zoek naar 1 persoons matrassen? We hebben een ruime collectie matrassen van diverse merken als Tempur, Norma en Auping voor boxsprings en ledikanten. Wij vinden het belangrijk dat jij goed en comfortabel slaapt, laat je daarom altijd goed informeren door onze beddenspecialisten!

Eenpersoons matras aanschaffen, wat is juist?

Als eerste is er geen heilige graal tussen de matrassen. Ieder matras heeft zijn eigen voor- en nadelen, welk matras goed is voor jou is afhankelijk van een aantal factoren: lichaamsbouw, gewicht, warme of koude slaper en jouw slaaphouding. Wanneer je een eenpersoons matras aanschaft, is het belangrijk om je goed te laten adviseren door onze slaapexperts. Hieronder leggen we uit wat voor 1 persoons matrassen er zijn en wat de verschillen zijn.

Pocketvering matras

Een pocketvering matras is een veel voorkomende matras. Dit komt doordat de pocketveren een goede ondersteuning geven en het matras in verschillende hardheden te verkrijgen is. Door de open structuur heeft het een goede ventilatie en blijft het matras relatief koel. De veren zijn aan de binnenkant apart verpakt, waardoor de veren individueel bewegen en daardoor ook geschikt zijn voor een verstelbare bedbodem. Een pocketvering matras 1 persoons is vooral ideaal voor rug- en buikslapers.

Koudschuim matras

Ben je op zoek naar een goede kwaliteit matras dat lang mee gaat? Een koudschuim matras heeft een goede prijs/ kwaliteit verhouding. Daarnaast is het een luchtdoorlatend matras en is het verkrijgbaar in verschillende hardheden. Koudschuim staat er ook om bekend geen kuilvorming te hebben. Om deze reden wordt het tegenwoordig veel in banken gebruikt. Het is dus ook een veel betere kwaliteit dan polyester, dat eerder veel werd toegepast in banken en matrassen.

Traagschuim matras

Ben jij een zijslaper en lig jij de hele nacht vaak in dezelfde houding waardoor je in de ochtend altijd een beetje stroef wakker wordt? Dit komt doordat jij een aantal drukpunten creëert, vooral op jouw schouders en heupen. Dit corrigeer je automatisch door in een andere houding te gaan liggen, met als resultaat dat jouw rug en nek verkeerd worden belast. Een traagschuim eenpersoons matras vormt zich naar je lichaam. Hierdoor worden de drukpunten weggehaald, zakken jouw heup en schouder in het matras en ligt je wervelkolom recht. Het lijkt net alsof je zweeft.. Een traagschuim matras heeft vele kwaliteiten, wel is het vrij warm en compact materiaal waardoor het niet ideaal is voor warme slapers.

Latex matras

Is een traagschuimmatras toch te warm? Dan kun je ook kiezen voor een eenpersoons latex matras. In onze collectie hebben we voornamelijk talalay latex matrassen. Dit zijn latex matrassen die op een andere manier worden geproduceerd, zodat er meer luchtventilatie ontstaat. Dit zorgt ervoor dat het matras minder warm is. Een latex matras is een natuurproduct en wordt gemaakt van het sap uit een rubberboom. Het zijn kwalitatief goede matrassen, ze zijn veerkrachtig, gaan lang mee en geven een goede ondersteuning.

1 persoons matrassen bij Löwik

Een matras 1 persoons is verkrijgbaar in verschillende formaten. De meest gangbare afmeting is 90×200, daarnaast heb je ook breedtematen als 70, 80 en 100 en ook diverse lengte maten. Je kunt een 1 persoons matras gebruiken voor een eenpersoons ledikant of twee 1 persoons matrassen voor een tweepersoons bed. Wanneer jij en jouw partner beide een totaal andere behoefte hebben in het type matras, dan is dit een hele goede uitkomst. Ben jij van plan om een matras 1 persoons aan te schaffen? Laat je dan vrijblijvend informeren door onze slaapspecialisten en kom proefliggen in onze showroom. Je kunt je ook alvast oriënteren in onze collectie 1 persoons matrassen online! eenpersoons matras  

Alle categorieën