Ergonomische hoofdkussens

Wanneer je last hebt van nek- of rugklachten na het slapen, is een ergonomisch hoofdkussen misschien wat voor jou. Ergonomische hoofdkussens zijn vaak hoofdkussens van traagschuim of latex, die zich vormen naar jouw lichaam. Lig je vaak in een vaste houding gedurende de nacht, dan kan een ergonomisch kussen jouw hoofd en nek de juiste ondersteuning geven.

Ergonomisch hoofdkussen voor een betere nachtrust

Een goed ergonomisch hoofdkussen biedt de best mogelijke ondersteuning tijdens de nacht. Wanneer je een rugslaper bent, is het belangrijk dat je nek voldoende wordt ondersteund. Daarnaast is het belangrijk dat je hoofd niet te ver naar voren of naar achteren leunt, want juist dan ondervind je nekklachten omdat het niet genoeg wordt ondersteund. Wanneer jouw nekwervel en hoofd op de juiste manier worden ondersteund, ligt dit (samen met de ruggenwervel) in een rechte lijn en wordt het niet belast. Voor een zijslaper is het belangrijk dat het kussen hoog genoeg ligt, waardoor het hoofd en daarbij ook de nek niet te ver naar beneden hangen. Dit zorgt voor druk op jouw schouders, rug en nek. Een ergonomisch hoofdkussen van traagschuim of latex in de juiste vorm kan dit voorkomen. De vorm van een traagschuim kussen is namelijk verschillend per slaaphouding. Let wel op dat je voor het beste resultaat (vooral bij zijslapers) ook een traagschuim matras nodig hebt, zodat je volledige lichaam de juiste ondersteuning krijgt en je ruggenwervel in een rechte lijn ligt. Zo worden spanningen in de spieren en gewrichten verminderd of voorkomen. Ook voor buikslapers zijn er speciale ergonomische hoofdkussens van materiaal als traagschuim. Afhankelijk van jouw postuur, slaaphouding en matras kan het ook zijn dat een dun, donzen kussen volstaat. Het belangrijkste voor een buikslaper is dat het kussen helpt de ademhaling te optimaliseren. Een te hoog kussen kan het juist afknellen.

Ergonomische hoofdkussen bij Löwik Wonen & Slapen

Word je vaak stijf wakker ‘s ochtends of heb je vaak last van je rug en/of nek? Dan is een ergonomisch kussen misschien wel wat voor jou. Onze slaapspecialisten geven je graag een persoonlijk en vrijblijvend advies. Ieder persoon heeft namelijk andere behoeften, een andere lichaamsbouw en slaaphouding. Het is daarom belangrijk om op basis van deze factoren te bepalen wat voor jou het beste is. Probeer het kussen ook altijd even uit, we hebben daarvoor een speciale slaapcabine! We werken tevens met verschillende merken, waarvan Tempur een speciale collectie ergonomische kussens biedt voor ieder type slaper. Kom langs en probeer het uit! Ergonomische hoofdkussens

Alle categorieën