Schotelbodems

Een schotelbodem is een bedbodem bestaande uit individuele ‘schotels’. Deze schotels kunnen ook individueel van elkaar bewegen, hierdoor wordt de druk perfect verdeeld. Ben je van plan om een nieuw bed? Bekijk dan de schotelbodems van Tempur. Het type bedbodem heeft ook veel effect op je ondersteuning tijdens jouw slaap. Laat je daarom goed adviseren!

Wat zijn schotelbodems nou eigenlijk?

Zoals we hierboven al even hadden genoemd, bestaat een schotelbodem uit meerdere individuele schotels, welke afhankelijk van elkaar bewegen. Niet alleen bewegen de schotels zich naar beneden, maar ook opzij. Bij veel schotelbodems kun je de druk van de vering ook individueel instellen. Zou kun je ervoor kiezen op bij de heup en/of schouderzone de tegendruk te verminderen.

Goede ventilatie met een schotelbodem

Naast de perfecte drukverdeling, zorgt een schotelbodem ook voor een goede ventilatie. De structuur van een schotelbodem is heel open, dit zorgt voor een perfecte ventilatie aan de onderkant van het matras. Wil je weten of een schotelbodem voor jou geschikt is? Kom langs in onze showroom, onze slaapexperts kunnen je op basis van een aantal factoren het beste advies over bedbodems geven.

Verstelbare bodem of niet?

Een schotelbodem is verkrijgbaar in een handmatig en elektrisch verstelbare variant. Het hoofdeinde en/of voeteneinde kun je naar wens verstellen. Bijvoorbeeld wanneer je een boek wilt lezen of nog even een aflevering van je favoriete serie wil kijken. Als je het hoofdeinde en voeteneinde kantelt wordt jouw rug beter ondersteund dan wanneer je tegen een paar kussens leunt. Je bekken worden op de juiste manier gekanteld, waardoor jouw onderrug wordt ontlast. Ook worden jouw schouders en nek beter ondersteund.

Weetjes over schotelbodems

Omdat de schotelbodem nog niet heel bekend is, minder dan een lattenbodem, hebben we een aantal weetjes op een rijtje gezet:

Schotelbodems

Alle categorieën