Anti-allergie matrassen

Heb jij tijdens jouw slaap of wanneer je wakker wordt vaak last van benauwdheid en een verstopte neus? Dan is de kans groot dat jij een huisstofmijt allergie hebt. Gelukkig kun je daar wat tegen doen. Bij Löwik hebben we een ruim assortiment anti allergie matrassen, zodat jij ‘s nachts weer rustig kunt slapen.

Wat is huisstofmijt allergie?

Een huisstofmijt is een (microscopisch) klein beestje dat zich voedt met huidschilfers van mensen en dieren. Het zoekt donkere, stoffige en vochtige plekjes op zoals: matrassen, kussens, dekbedden, banken en stoelen. Het Nederlandse klimaat is perfect voor huisstofmijten om in te leven, waardoor ze in elk huis aanwezig zijn, ook als je heel goed schoonmaakt. De huisstofmijt zelf veroorzaakt niet de klachten, maar de uitwerpselen en vervelling van de huisstofmijt. Lang niet iedereen heeft hier last van, alleen wanneer je hier allergisch voor bent. Je afweersysteem reageert dan op deze stofjes wanneer ze in jouw luchtwegen komen. Jouw immuunsysteem produceert vervolgens een antistof. Deze antistof veroorzaakt vervolgens de klachten zoals benauwdheid.

Tips tegen huisstofmijt

Om huisstofmijt te verminderen en klachten te voorkomen zijn er een aantal dingen die je hiertegen kunt doen:

Anti allergie matrassen

We hebben in onze collectie een ruim aanbod aan anti allergie matrassen. Een anti allergie matras heeft anti allergie eigenschappen. Zo is de één behandeld met chemicaliën dat de huisstofmijt dood en de ander heeft een tijk met een zeer nauwe structuur. De meeste anti allergie matrassen hebben een afneembare matrashoes, welke gewassen kan worden op 60 graden.

Vermijd huisstofmijt met gladde oppervlakken

Huisstofmijt doen het goed in warme plekken waar ze voldoende voedsel hebben, zo ook in vloerbedekking. Ook laagpolig vloerbedekking helpt niet, omdat de mijt zich vasthoudt aan de stof. Dus ook met stofzuigen zuig je ze niet op. Kies daarom voor een gladde vloer. Dit moet je wel regelmatig schoonmaken, maar zodra het schoon is gemaakt zijn de huisstofmijten dan ook echt van de vloer.

Anti allergie matras kopen?

Niet alleen een anti allergeen matras is belangrijk, maar ook jouw slaapcomfort. Welk matras goed is voor jou is afhankelijk van een aantal factoren. Zo bepaald jouw slaapgedrag (lig je stil of beweeg je veel), slaaphouding, postuur en gewicht wat het meest ideale matras is voor jou. Wanneer jij het ideale matras hebt gevonden, is het ook nog eens belangrijk dat deze anti allergie eigenschappen heeft.  Kom bij ons langs in onze showroom en bekijk de collecties van topmerken als Auping en Tempur en Comfort Suite. Laat je goed adviseren door onze slaapspecialisten. Zij adviseren je graag persoonlijk en onafhankelijk in jouw zoektocht naar de perfecte anti allergie matras. Anti allergie matras  

Alle categorieën