Anti-allergie matrassen

Heb jij tijdens jouw slaap of wanneer je wakker wordt vaak last van benauwdheid en een verstopte neus? Dan is de kans groot dat jij een huisstofmijt allergie hebt. Gelukkig kun je daar wat tegen doen. Bij Löwik hebben we een ruim assortiment anti allergie matrassen, zodat jij ‘s nachts weer rustig kunt slapen.

Wat is huisstofmijt allergie?

Een huisstofmijt is een (microscopisch) klein beestje dat zich voedt met huidschilfers van mensen en dieren. Het zoekt donkere, stoffige en vochtige plekjes op zoals: matrassen, kussens, dekbedden, banken en stoelen. Het Nederlandse klimaat is perfect voor huisstofmijten om in te leven, waardoor ze in elk huis aanwezig zijn, ook als je heel goed schoonmaakt. De huisstofmijt zelf veroorzaakt niet de klachten, maar de uitwerpselen en vervelling van de huisstofmijt. Lang niet iedereen heeft hier last van, alleen wanneer je hier allergisch voor bent. Je afweersysteem reageert dan op deze stofjes wanneer ze in jouw luchtwegen komen. Jouw immuunsysteem produceert vervolgens een antistof. Deze antistof veroorzaakt vervolgens de klachten zoals benauwdheid.

Tips tegen huisstofmijt

Om huisstofmijt te verminderen en klachten te voorkomen zijn er een aantal dingen die je hiertegen kunt doen:

  • Kies voor een matras dat goed ventileert en vochtdoorlatend is. Zo heeft een pocketveringmatras een open structuur dat goed ventileert.
  • Kies ook voor een matras dat niet veel warmte vasthoudt.
  • Lucht elke dag je bed en slaapkamer. Klap je deken open of nog beter hang hem buiten met droog weer. Het waait dan lekker door het dekbed en wanneer de temperatuur het vriespunt bereikt, doodt dit ook nog eens de mijt. Lucht daarnaast je slaapkamer door het raam overdag (en eventueel ‘s nachts) open te houden.
  • Wassen op een temperatuur van 60 graden of hoger zorgt ervoor dat de huisstofmijt wordt gedood. Heb je een huisstofmijt allergie, zorg dan voor een afritsbare matrashoes – ook wel tijk genoemd – dat op 60 graden gewassen kan worden.
  • Overweeg een anti allergie matras wanneer je allergische klachten hebt. Een anti allergie matras heeft een behandeling ondergaan tegen huisstofmijt. Zorg wel dat je de andere tips ook opvolgt, voor het beste resultaat.

Anti allergie matrassen

We hebben in onze collectie een ruim aanbod aan anti allergie matrassen. Een anti allergie matras heeft anti allergie eigenschappen. Zo is de één behandeld met chemicaliën dat de huisstofmijt dood en de ander heeft een tijk met een zeer nauwe structuur. De meeste anti allergie matrassen hebben een afneembare matrashoes, welke gewassen kan worden op 60 graden.

Vermijd huisstofmijt met gladde oppervlakken

Huisstofmijt doen het goed in warme plekken waar ze voldoende voedsel hebben, zo ook in vloerbedekking. Ook laagpolig vloerbedekking helpt niet, omdat de mijt zich vasthoudt aan de stof. Dus ook met stofzuigen zuig je ze niet op. Kies daarom voor een gladde vloer. Dit moet je wel regelmatig schoonmaken, maar zodra het schoon is gemaakt zijn de huisstofmijten dan ook echt van de vloer.

Anti allergie matras kopen?

Niet alleen een anti allergeen matras is belangrijk, maar ook jouw slaapcomfort. Welk matras goed is voor jou is afhankelijk van een aantal factoren. Zo bepaald jouw slaapgedrag (lig je stil of beweeg je veel), slaaphouding, postuur en gewicht wat het meest ideale matras is voor jou. Wanneer jij het ideale matras hebt gevonden, is het ook nog eens belangrijk dat deze anti allergie eigenschappen heeft.  Kom bij ons langs in onze showroom en bekijk de collecties van topmerken als Auping en Tempur en Comfort Suite. Laat je goed adviseren door onze slaapspecialisten. Zij adviseren je graag persoonlijk en onafhankelijk in jouw zoektocht naar de perfecte anti allergie matras. Anti allergie matras