2 persoons matrassen

Ben jij op zoek naar 2 persoons matrassen? Dan ben je aan het goede adres! Bij Löwik Wonen & Slapen vind je een uitgebreide collectie tweepersoons matrassen van vele topmerken als Tempur, Auping en meer. Laat je altijd goed adviseren door onze slaapspecialisten, zodat jij ‘s ochtends uitgerust wakker wordt.

2 persoons matras, waar hou ik rekening mee?

Bij het aanschaffen van 2 persoons matras moet je rekening houden met diverse factoren: budget, grootte van de slaapkamer en het bed, ligcomfort en kwaliteit. We leggen je uit waar je op moet letten bij het aanschaffen van een matras. Vind je het toch lastig? Kom dan langs in de showroom, onze slaapspecialisten helpen jou bij het vinden van het perfecte matras.

Ligcomfort van een matras

Iedereen heeft aan de hand van verschillende factoren een type matras dat perfect ligt, de één heeft een harder matras nodig, de ander een veel zachter matras. Soms ligt het type matras dat jij en jouw partner nodig hebben ver uit elkaar. De één is een buikslaper en heeft misschien behoefte aan een pocketvering matras en de ander is een zijslaper en heeft een matras nodig dat zich vormt naar het lichaam. Dit kan lastig zijn als je samen in één bed slaapt, maar dat hoeft natuurlijk niet. Hiervoor hebben we een oplossing. Het is mogelijk om twee eenpersoons matrassen in een tweepersoons bed te plaatsen. Zo hebben jullie beide toch een fijne nachtrust. Hebben jullie beide hetzelfde matras nodig, dan kun je gewoon een 2 persoons matras aanschaffen. We leggen hieronder uit wat de verschillende ligcomforts zijn van verschillende matrassoorten:

Koudschuim matras

Een koudschuim matras is een duurzaam en luchtdoorlatend matras. Koudschuim wordt tegenwoordig ook vaak in banken gebruikt, omdat het een stevig materiaal is waarbij op lange termijn geen tot weinig kuilvorming ontstaat. Een koudschuimmatras is ook in verschillende comforts verkrijgbaar. Afhankelijk van jouw postuur, gewicht en lighouding is een hard, medium of zacht matras de juiste keuze. Een koudschuim matras heeft tevens een hele goede prijs/ kwaliteit verhouding.

Pocketvering matras

Een pocketvering matras bestaat aan de binnenkant uit veren die per stuk zijn verpakt en daardoor individueel van elkaar kunnen bewegen. Een pocketvering matras heeft een open structuur waardoor deze zeer goed ventileert. Erg geschikt wanneer je een warme slaper bent, omdat het matras relatief koel blijft. Ook is een pocketvering matras geschikt voor vele gewichtscategorieën. Net als bij een koudschuimmatras, heeft een pocketvering matras ook verschillende hardheden. Een pocketvering matras is ook zeer geschikt als 2 persoons matras, vanwege de individuele vering.

Traagschuim matras

Een traagschuim matras is ideaal voor mensen die in een vaste houding blijven liggen, vooral voor zij- of rugslapers. Een traagschuim matras reageert op warmte, wanneer je op het matras ligt zal het langzaam inzakken en zich aanpassen naar de contouren van jouw lichaam. Dit zorgt ervoor dat drukpunten worden verlaagd (bijv. de schouders en heupen bij een zijslaper). Ook zorgt het matras ervoor dat jouw wervelkolom in een rechte lijn ligt, wat rugklachten voorkomt of verminderd. Een traagschuim matras is wel heel compact en houdt warmte vast, daardoor minder geschikt voor warme slapers. Tevens komt het matras heel traag in zijn oorspronkelijk houding terug wanneer je van plek of houding wisselt. Hierdoor is regelmatig veranderen van houding niet heel handig met dit matras.

Latex matras

Er zijn twee soorten latex matrassen, de normale latex matras en de talalay latex matras. Een latex matras is een veerkrachtig matras. Dit komt doordat latex een natuurproduct is, namelijk gemaakt van het melksap uit een rubberboom. Het vormt de basis van een latex matras. Latex matrassen zijn duurzame matrassen en geven een goede ondersteuning. Wel is latex vrij compact en laat het niet veel vocht en lucht door. Er is daarom nu ook een talalay latex matras. Dit matras wordt op een andere manier geproduceerd, waardoor er een veel betere vochtregulatie is ontstaan. Ook heeft het geen kuilvorming door de open celstructuur en voel het koeler aan.

Afmetingen matras 2 persoons

Een 2 persoons matras is verkrijgbaar in diverse lengte en breedte maten. Een standaard maat is de 2 persoons matras 160×200 cm of de 180×200 cm. Deze afmetingen passen bij de meeste mensen prima in de slaapkamer. Heb je meer ruimte? Ga voor een groter formaat matras 2 persoons. Heb je minder ruimte dan is een twijfelaar van 140×200 of 120×200 wel wat voor jou. Hier kun je prima met zijn tweeën op slapen, alleen dan heb je wel wat minder bewegingsruimte. Daarnaast zijn er ook verschillende lengte maten voor de langere mensen onder ons: 210 en 220 cm zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar.

Tweepersoons matras kopen

Bij Löwik vind je een uitgebreide collectie 2 persoons matrassen. Welk tweepersoons matras voor jou geschikt is, is geheel afhankelijk van de verschillende factoren: lichaamsbouw, slaaphouding, gewicht en natuurlijk de combinatie met jouw partner. Wanneer je beide totaal verschillende slaapwensen hebt, kun je er over nadenken om twee losse eenpersoons matrassen te kiezen. Daarnaast zijn er ook andere factoren waar je rekening mee moet houden, bijvoorbeeld of je een warme of koude slaper bent. Laat je daarom altijd goed adviseren door onze slaapspecialisten. Zij geven je graag een onafhankelijk en vrijblijvend advies over een geschikt tweepersoons matras voor jou en jouw partner. 2 persoons matras

Alle categorieën