Boxspring matrassen

Een matras aanschaffen voor een boxspring gaat net even wat anders. Een boxspring matras is vaak meegestoffeerd met de boxspring, wat een luxe uitstraling geeft. Een boxspring matras heeft ook pocketvering voor optimale ondersteuning en ventilatie. Hier bovenop komt dan een topper met een ligcomfort naar wens. Kom proef liggen in onze showroom en laat je adviseren door onze slaapexperts.

Matras voor een boxspring

Een matras uitzoeken voor een boxspring is net even anders als een matras voor een ledikant. Een boxspring is namelijk uit een aantal onderdelen opgebouwd, waarvan als eerst het bedbodem dat bestaat uit een box met veren. Hier bovenop komt het matras. Het matras wordt vaak meegestoffeerd, maar je kunt er ook voor kiezen om gewoon een wit matras erop te leggen. Een boxspring matras bestaat vanwege de nodige stevigheid altijd uit pocketveren. Bij een normaal matras heb je als het ware aan beide kanten van het matras een comfort laag. Deze laag wordt bij een gestoffeerd matras voor een boxspring weggehaald. Het stukje comfort komt dan terug in de vorm van een topper. Afhankelijk van jouw wensen kun je dus zelf een topper-matras kiezen wat zorgt voor extra comfort. Je kunt daarmee het ligcomfort zachter maken of juist steviger, afhankelijk wat voor jou het beste is.

Verschillende kwaliteit boxspring matrassen

Al onze boxspring matrassen zijn van topkwaliteit. Wel hebben we verschillende prijsklassen. Van een goed basis matras boxspring voor een scherpe prijs naar een luxe versie met wel zeven verschillende zones en veren voor de perfecte ondersteuning. Een heel duur matras met vele zones hoeft niet voor iedereen nodig te zijn. Ook dit is weer afhankelijk van jouw lichaamsbouw en slaaphouding. Laat je daarom altijd onafhankelijk en persoonlijk adviseren door onze slaapexperts.

Levensduur van een boxspring matras

De levensduur van een matras is mede afhankelijk van de kwaliteit en de ventilatie. Een boxspring matras heeft pocketveringen, dat betekent een open structuur en dus ook een goede ventilatie. We adviseren om een boxspring matras na acht tot tien jaar te vervangen. Ook wanneer je merkt dat het matras niet meer de juiste ondersteuning geeft of wanneer je wakker wordt met rugklachten, is het matras toe aan vervanging. Dit hoeft natuurlijk niet per se met de levensduur te maken hebben, het matras past waarschijnlijk niet bij jouw behoeften. Een topper zorgt er ook voor dat het matras voor een boxspring minder snel slijt. Het behoudt de hygiëne van het matras beter en een topper kun je ook wat makkelijker tussendoor vervangen. Let wel op dat je geen topper koop om de levensduur te verlengen van een boxspring matras. Wanneer het matras vervangen moet worden, omdat het niet meer de optimale ondersteuning biedt, zal een nieuwe topper dit niet kunnen vangen. Een topper past zich namelijk op den duur aan jouw matras aan. Kuilvorming in het matras komt dan ook terug in jouw nieuwe topper.

Boxspring matras op maat kopen

Toe aan een nieuwe boxspring matras? Je kunt bij Löwik Wonen & Slapen terecht voor een comfortabel matras dat volledig is afgestemd op jouw wensen en jou de juiste ondersteuning biedt. Onze boxspring matrassen van merken als Auping, Tempur en Comfort Suite zijn verkrijgbaar in vele maten, van een eenpersoons 90 x 100 cm tot een tweepersoons boxspring matras vanaf 160 x 200 cm tot een breedte van 200 cm. Beweeg je veel in je slaap, dan is een wat ruimer matras wellicht wat prettiger voor jouw partner. Heeft je partner een heel ander matras en slaapcomfort nodig? Je kunt er ook voor kiezen om twee eenpersoonsmatrassen te nemen, zodat ieder een perfect matras heeft op maat. Heb je lange benen? Geen probleem, lengtematen gaat tegenwoordig tot wel 220 cm! Kom gerust langs bij ons in de showroom, onze beddenspecialisten geven je graag advies. Boxspring matras

Alle categorieën