4 seizoenen dekbedden

Ben jij op zoek naar een dekbed om alle 4 seizoenen mee door te komen? Een 4 seizoenen dekbed is het hele jaar door niet te warm en niet te koud. Wordt het warmer? Dan gebruik je slechts één van de twee delen. Breekt de winter door, gebruik dan beide delen voor een heerlijk warm bed.

Wat is een 4 seizoenen dekbed?

Een dekbed 4 seizoenen bestaat uit twee delen. Namelijk een dun dekbed voor in de zomer, en een wat dikker dekbed voor in de lente/ herfst. Wanneer je deze twee dekbedden combineert – vaak kan dit met drukknopen aan elkaar gekoppeld kunnen worden – dan is het dekbed geschikt voor het winter seizoen. Een 4 seizoenen dekbed is dus eigenlijk een dekbed-set geschikt voor alle seizoenen. Een dekbed voor 4 seizoenen bestaat ook uit verschillende warmteklassen. Het zomerdeel is warmteklasse 4, het voor- en najaar deel is warmteklasse 3 en gecombineerd vormen zij warmteklasse 1 voor de winter.

Verschillende soorten 4 seizoenen dekbedden

Dekbedden, en zo ook 4 seizoenen dekbedden, komen in verschillende maten en materialen. Zo zijn er verschillende soorten vullingen: donzen, wollen en synthetische vulling. Iedere vullen heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo voelt een donzen dekbed 4 seizoenen licht aan en ventileert dit goed, maar is het vrij prijzig en verplaatst de vulling makkelijker. Een wollen dekbed heeft een goede isolatie en voelt ook wat zwaarder. Het ventileert ook goed en de vulling veert terug waardoor het beter in zijn vorm blijft. Een synthetisch dekbed is een stuk goedkoper, maar isoleert het minder goed en kan in sommige gevallen ook zweterig aanvoelen.

Koop je 4 seizoenen dekbed online of in de winkel!

Een vier seizoenen dekbed kun je het hele jaar door gebruiken en zorgt ervoor dat jij het hele jaar met verschillende temperaturen kunt genieten van een fijn dekbed. In ons assortiment vind je ook 4 seizoenen dekbedden met anti allergische eigenschappen. Sommige zijn behandeld tegen huisstofmijt en/of zijn geschikt om op 60 graden te wassen. Heb jij last van huisstofmijt allergie? Laat je dan goed informeren voor een dekbed 4 seizoenen dat perfect past bij jou. Onze slaapspecialisten helpen je graag en adviseren je persoonlijk en vrijblijvend. Koop je nieuwe 4 seizoenen dekbed  van merken als Ducky Dons online of kom langs in de winkel. Tot ziens! 4 seizoenen dekbedden

Alle categorieën