Flanel dekbedovertrekken

Wanneer het buiten kouder wordt, is het fijn om ‘s nachts onder een zacht en warm dekbed te liggen. Een dekbedovertrek flanel is perfect voor de koude herfst- en wintermaanden. Door de speciale bewerking voelt de stof zachter en warmer aan dan een normale katoenen dekbedovertrek. Benieuwd naar onze collectie flanel dekbedovertrekken? Bekijk ze online of kom langs!

Wat is een flanellen dekbedovertrek?

Wat is flanel eigenlijk en wat zorgt ervoor dat de stof zachter en warmer is dan normaal katoenen bedlinnen? Flanel is door de weeftechniek een sterke stof dat goed ademt. Doordat het van katoen is gemaakt, heeft het een goed vocht absorberend vermogen. Dit zorgt ervoor dat de stof niet zweterig of broeierig aanvoelt, zoals je dat bij een synthetische stof wel kan ervaren. Wat de stof juist zo warm en zacht maakt, is de nabewerking. De stof wordt aan één of twee kanten opgeruwd. De opgeruwde vezels zorgen er niet alleen voor dat de stof heerlijk zacht aanvoelt, maar de ruimte tussen de geruwde vezels houden ook warmte vast. Hierdoor lig je ook in de koude winterdagen in een fijn en warm bed. Heb jij het eigenlijk altijd koud? Dan kun je natuurlijk het hele jaar door van een flanellen dekbedovertrek genieten. Combineer het met een fijn 4-seizoenen dekbed en je slaapt ieder seizoen onder een comfortabel dekbed.

Verschillende maten dekbedovertrek flanel

Wanneer je een dekbedovertrek van flanel aanschaft is het belangrijk dat je de juiste maat koopt. Wij ervaren dat hier nog wel eens verwarring over is. Dit komt doordat je een andere maat nodig hebt dan de afmeting van jouw bed. Het dekbed hangt ook altijd een beetje over het bed heen, zodat jij het niet koud krijgt gedurende nacht.

Bed Maat dekbedovertrek
Eenpersoons bed Flanellen dekbedovertrek 140×200 / 220
Twijfelaar bed Flanellen dekbedovertrek 200×200 / 220
Tweepersoons bed Flanellen dekbedovertrek 240×200 /220
Tweepersoons extra breed Flanellen dekbedovertrek 260×200 / 220

Flanellen dekbedovertrek lits-jumeaux

Je bent in jouw zoektocht naar een fijn flanellen dekbedovertrek vast wel eens een flanel dekbedovertrek lits-jumeaux tegen gekomen. Wat is lits-jumeaux nou eigenlijk? Lits-jumeaux is in het Frans vertaald: tweeling bedden. Het komt er op neer dat wanneer je twee identieke eenpersoonsbedden (van 80,90 of 100 cm) tegen elkaar aan schuift, je een tweepersoonsbed krijgt met een afmeting van 160 tot 200 cm breed. Een flanellen dekbedovertrek lits jumeaux is dus eigenlijk een tweepersoons dekbedovertrek van flanel. Dit kan dus een 240×200 zijn of voor een extra breed bed van bijvoorbeeld 200 cm is een 260×200 geschikt.

Flanellen dekbedovertrek in verschillende maten

Jouw dekbedovertrek flanel is verkrijgbaar in vele maten, van een flanellen dekbedovertrek voor een kind tot aan een groot flanellen dekbedovertrek lits jumeaux. In principe kun je drie standaard maten onderscheiden: een eenpersoons, een twijfelaar en een tweepersoons. Voor een kind of eenpersoons bed van 80, 90 of 100 cm breed is een dekbedovertrek van 140×200 prima. Een flanellen dekbedovertrek 200×200 is de afmeting voor een twijfelaar bed van 120 of 140 cm breed. Dan heb je nog de flanellen dekbedovertrek van 240×200 voor een normaal tweepersoonsbed van 160 of 180 cm breed. Heb je een groter bed en wil je voldoende ruimte hebben onder je dekbed? Kies dan voor een dekbed en flanel dekbedovertrek lits jumeaux van 260×200. Een dekbedovertrek van 240 voldoet ook, maar een 260×200 is net even wat comfortabeler. Vooral als jouw partner de neiging heeft om s’ nachts de dekens af te pakken. Je kunt dan ook kiezen voor twee eenpersoons dekbedden. Misschien wat minder knus, maar wel een stuk warmer!

Lengtematen zijn net zo belangrijk

Wist je dat de gemiddelde lengte van een man boven de 1,80 meter ligt? De regel voor het bepalen van de juiste lengte van het bed en dekbed is dat je 20 cm boven je eigen lengte optelt. Zo voorkom je ‘s nachts koude voeten! Ben jij of jouw partner langer dan 1,80 meter? Kies dan voor een flanellen dekbedovertrek met een lengtemaat van 210 of 220 cm.

Flanellen dekbedovertrek goedkoop

Ben je op zoek naar een mooi dekbedovertrek flanel voor een leuke prijs? We hebben een ruim assortiment flanel dekbedovertrekken van merken als Damai, Beddinghouse en Cinderella. Een dekbedovertrek flanel hoeft ook niet duur te zijn, we hebben ze al vanaf € 24,95! Wil je een flanellen dekbedovertrek goedkoop aanschaffen? Regelmatig hebben we leuke aanbiedingen of gaan er flanellen dekbedovertrekken in de uitverkoop, omdat zij uit de collectie gaan. Houd onze website in de gaten of kom langs bij ons in de showroom! Toch geen flanellen dekbedovertrek? Bekijk dan ons volledige aanbod dekbedovertrekken. Dekbedovertrek flanel

Alle categorieën