Satijn-katoen dekbedovertrekken

Satijn katoen dekbedovertrekken zijn soepel en glanzend, met de voordelen van een katoenen stof. Ben jij op zoek naar een katoen satijn dekbedovertrek dan ben je bij Löwik aan het juiste adres. Met een ruim assortiment dekbedovertrekken van merken als Beddinghouse en Cinderella heb jij jouw favoriete dekbedovertrek katoen satijn zo gevonden!

Wat is een katoen satijn dekbedovertrek?

Bij satijn denken we al snel aan een glimmende gladde stof die al snel klam kan aanvoelen. Een katoen satijn dekbedovertrek heeft de look en feel van een polyester satijnen stof, maar dan met de ademende eigenschappen van katoen. Het is namelijk van katoen gemaakt, maar door de speciale satijn weving voelt het aan als satijn en krijgt het een mooie glans. Hierdoor voelt het ook een stuk zachter en soepeler aan dan een normaal katoenen dekbedovertrek.

De speciale weving bij een satijn katoen dekbedovertrek

Om het effect van glanzend satijn te krijgen, wordt een satijn katoen dekbedovertrek op een speciale manier geweven. De katoengaren worden veel dichter op elkaar geweven dan bij een normale katoenen stof. Doordat het dichter op elkaar geweven wordt, worden er ook meer draden gebruikt. Hoe meer draden er per vierkante inch worden gebruikt, hoe beter de kwaliteit is en hoe gladder de stof. Dit wordt ook wel de ‘thread count’ genoemd. Hoe hoger de thread count, hoe beter de kwaliteit is. Een goede kwaliteit satijn katoen dekbedovertrek heeft een thread count tussen de 250 en 300. Heb je last van huisstofmijtallergie? Doordat de garen bij een satijn katoen dekbedovertrek zo dicht op elkaar geweven worden, heeft huisstofmijt ook minder kans om binnen te dringen. En omdat een dekbedovertrek katoen satijn van 100% katoen is gemaakt, kun je het dekbed ook op 60 graden wassen!

De voordelen van een dekbedovertrek katoen satijn

Een dekbedovertrek katoen satijn heeft vele goede eigenschappen. De stof voelt glad en soepel aan en heeft een lichte glans. Door de dichte weving van een dekbedovertrek katoen satijn blijven de kleuren langer mooi en heb je ook vrij weinig kans op pilling. En wist je dat een dekbedovertrek katoen satijn vrijwel strijkvrij is wanneer het nat wordt opgehangen? Daarnaast heeft het de positieve eigenschappen van katoen: het ademt, is vocht absorberend en het voelt koel aan op jouw huid. Een heerlijk dekbedovertrek voor in de warmere maanden.

Dekbedovertrek katoen satijn sale

Ben je op zoek naar een mooi dekbedovertrek katoen satijn sale? We hebben regelmatig dekbedden in de aanbieding, kom gerust eens langs in onze winkel of bekijk de aanbiedingen online. Satijn katoen dekbedovertrekken

Alle categorieën