Donzen hoofdkussens

Een goed hoofdkussen voorkomt nekklachten en heeft invloed op jouw nachtrust. Een donzen hoofdkussen is een populair kussen dat veel wordt verkocht. Dons is natuurlijk vulmateriaal wat schaars te verkrijgen is. Dons vormt zich naar jouw hoofd, waardoor je een optimale nachtrust hebt. Wil je meer weten over donzen hoofdkussens? Onze slaapexperts geven jou graag meer informatie.

Alles over dons

Donzen hoofdkussens of dekbedden zijn vaak gevuld met eenden of ganzen dons. Het is een soort pluis dat zich onder het verenpakket van de watervogel bevindt. Dons is ideaal vulmateriaal voor een dekbed of hoofdkussen door de zachtheid en de perfecte temperatuurregulatie. De vraag naar dons is veel groter dan het aanbod, hierdoor zijn producten van dons best prijzig. Wanneer je een donzen hoofdkussen gaat kopen, let dan goed op de vulkracht. Hoe hoger de vulkracht, hoe beter het dons. Ganzendons is kwalitatief net wat beter, omdat deze donsvlokken groter zijn en een beter isolatievermogen hebben. Dit betekent niet dat hoofdkussens met ganzendons beter zijn dan hoofdkussens met eendendons. Dit is afhankelijk van de kwaliteit en vulkracht. Naast dons, heb je de donsveren. De veren vormen een beschermlaag voor de watervogel. De donsveren worden gebruikt als opvulling in een hoofdkussen, maar zijn minder geschikt als vulling voor dekbedden. Wanneer er op een label van een hoofdkussen 90% dons wordt aangegeven, dan betekent dit dat er 90% donsvlokken en 10% donsveertjes in zitten.

Een donzen hoofdkussen kopen

Een donzen hoofdkussen bestaat vaak uit een combinatie van dons met veren. De hardheid van een donsveren kussen wordt bepaald door de veren. Hoe meer dons (percentage), hoe zachter het donzen kussen aanvoelt en hoe beter de kwaliteit. Door elke dag even jouw kussen op te kloppen, behoudt het donzen hoofdkussen zijn volume. De kussens zijn zacht en passen zich gemakkelijk aan elke slaaphouding aan. Ze zijn daarnaast ideaal voor buikslapers, omdat voor hen normale kussens vaak te hoog liggen. Een te hoog kussen vergroot de kans op nekklachten. Door de juiste stevigheid van het kussen te kiezen, zijn donzen kussens ook geschikt voor rug- en zijslapers.

Voordelen van een donzen hoofdkussen

Een voordeel van een donzen hoofdkussen is de goede ventilatie. Een donzen hoofdkussen is in staat om goed vocht op en af te nemen. Een ander voordeel is dat het kussen goed wasbaar is. Na het wassen kun je het kussen in de droger doen om het volume weer terug te brengen. Tot slot is dons van goede kwaliteit van nature anti-allergisch. Het is geen fijne leefomgeving voor allergenen (bijvoorbeeld huisstofmijt) door de hoge mate van warmte- en vochtverwerking.

Advies over kussen

Twijfel je over welk kussen geschikt is voor jou? Kom eens bij ons langs in de showroom! Onze slaapexperts geven jou graag vrijblijvend advies. Zo weet je zeker dat je het juiste kussen koopt wat bij jou past. Daarnaast vind je bij Löwik Wonen & Slapen allerlei soorten dekbedden, matrassen en een grote collectie aan boxsprings. Nieuwsgierig? Bekijk onze collectie boxsprings hier. Donzen hoofdkussen

Alle categorieën