Latex hoofdkussen

Een latex hoofdkussen is vormvast, wat zorgt voor een stabiele ondersteuning. Dit hoofdkussen is ideaal voor rug- en zijslapers die een betere steun aan het hoofd en nek verlangen. Bij Löwik vind je hoofdkussens van latex, maar ook traagschuim, dons en meer van merken als Tempur en Ducky Dons! Wil je meer informatie? Kom gerust langs voor vrijblijvend advies.

Een vormvast kussen

Een vormvast kussen betekent dat het kussen altijd in zijn originele vorm hersteld, anders dan wanneer je een donzen kussen hebt. Een latex kussen hoef je dus ook niet op te kloppen. Doordat het kussen vormvast is en de juiste hoogte en ondersteuning behoudt, hoef je ook niet het kussen onder jouw hoofd “op te proppen” om een beetje steun te krijgen. Dit zorgt voor een rustige nacht en daarnaast continue goede ondersteuning van nek en hoofd. Vooral wanneer je nek- en rugklachten hebt is dit een geschikt kussen.

Latex hoofdkussen kopen?

Iedereen heeft een andere lichaamsbouw en slaaphouding. Daarom zijn onze latex hoofdkussens in verschillende vormen en hoogtes verkrijgbaar, zoals die uit de Silvana collectie. Ook de keuze van het matras speelt mee. Ben je een zijslaper? Dan is het ook verstandig om eens een latex matras of een traagschuim matras uit te proberen. Je zakt dan namelijk wat verder in het matras, waardoor je ruggenwervels meer ontlast worden en je geen drukpunten meer hebt. Dit zorgt ervoor dat je soepeler wakker wordt en dat jouw rug- en nekklachten verminderen. Voor een buikslaper is een latex hoofdkussen niet aan te bevelen. Een buikslaper heeft namelijk een laag kussen nodig, een donzen kussen zou hiervoor bijvoorbeeld geschikt kunnen zijn.

Anti-allergie kussen

Latex is een van de populairste anti-allergie kussens. Dit komt doordat huisstofmijt slecht kan overleven in latex, daarom zijn deze kussens zeer geschikt voor wanneer je een huisstofmijtallergie hebt. Kussens van kapok en wol zijn ook geschikt, daarbij heeft wol ook een hypoallergeen karakter.

Wat is latex?

Latex is een natuurlijk product, het is een soort natuurrubber. Het latex wordt getapt uit een rubberboom, hiervan wordt het kussen gemaakt. Het voelt koeler aan dan een synthetisch product, omdat het een natuurlijk product is. Tevens is een latex hoofdkussen een duurzaam product en is het antiallergisch. Wil je weten welk hoofdkussen en matras voor jou geschikt zijn? Kom dan langs in onze showroom of bekijk de collectie online. Onze slaapspecialisten geven je graag een onafhankelijk en persoonlijk advies! Zo weet je zeker dat je een goed hoofdkussen koopt.   Latex hoofdkussen