Bamboe dekbedden

Toe aan een nieuw dekbed? Kom eens bij ons langs. Op onze slaapafdeling vind je verschillende soorten dekbedden, waaronder bamboe dekbedden. Bamboe dekbedden, gemaakt van bamboe, zijn een natuurproduct. Ze zijn zeer geschikt voor mensen met een allergie, want bamboe heeft van nature een antiallergisch en antibacterieel effect. Het dekbed voelt ook lekker zacht en soepel aan.

Een bamboe dekbed kopen

Bij Löwik Wonen & Slapen vind je diverse dekbedden, zoals bamboe dekbedden, katoenen dekbedden, donzen dekbedden en wollen dekbedden. Elk soort dekbed heeft zijn eigen voor- en nadelen. Welk dekbed het meest geschikt is, is voor iedereen anders. Het is daarom belangrijk om van tevoren na te denken aan welke eisen jou dekbed moet voldoen. Moet het dekbed wasbaar zijn? Licht of zwaar aanvoelen? Een goede vochtregulatie hebben? Deze vragen kun jij jezelf vooraf allemaal stellen. Wanneer jij een aantal eisen op een rijtje hebt gezet, kun je al een aantal dekbedden wegstrepen en wordt de keus makkelijker. Om jou alvast te helpen, lichten wij een aantal dekbedden kort uit.

Diverse soorten dekbedden

Een bamboe dekbed is een relatief licht dekbed. Het dekbed is goed vocht- en warmt regulerend. Het neemt zelfs 60% meer vocht op dan een katoenen dekbed. Tot slot zijn bamboe dekbedden erg geschikt voor mensen met een allergie, omdat bamboe een antibacteriële werking heeft en gewoon gewassen kan worden in de wasmachine. Katoenen dekbedden zijn ideaal voor mensen die het ’s nachts snel warm hebben, want ze hebben een goede vochtregulatie. Daarnaast gaan ze ook erg lang mee. Een katoenen dekbed voelt soepel en is een relatief goedkoop dekbed. Daarnaast is het dekbed volledig wasbaar. Zo kun je lekker lang genieten van een fris dekbed. Een donzen dekbed is het meest prijzige dekbed. Het dekbed is licht in gewicht en valt daardoor lekker soepel om je heen. Donzen dekbedden zorgen ervoor dat je snel opwarmt, maar zijn hierdoor minder geschikt voor mensen die het snel warm hebben. Daarnaast zijn donzen dekbedden lastig te reinigen. Wollen dekbedden zijn comfortabel en natuurlijk. Zo is een wollen dekbed lekker warm en laat het goed vocht door. In de winter voelen ze heerlijk warm aan en in de zomer lekker luchtig. Wollen dekbedden zijn wel vrij prijzig en relatief zwaar. Tot slot hoeven wollen dekbedden niet in de wasmachine, maar je moet ze wel af en toe laten luchten. Synthetische dekbedden zijn licht in gewicht en zijn makkelijk in onderhoud, omdat ze in de wasmachine kunnen. Hierdoor zijn ze geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. Een nadeel van synthetische dekbedden is dat ze vocht minder goed doorlaten. Hierdoor kan het dekbed soms zweterig en warm aanvoelen.

Deskundig advies

Weet je niet zo goed welk dekbed het beste bij jou past of wil je meer weten over bamboe dekbedden? Kom eens bij ons langs. Op onze slaapafdeling kun je al onze dekbedden bekijken en daarnaast krijg je deskundig advies van onze slaapexperts. Naast onze dekbedden kun je ook onze ruime collectie boxsprings, ledikanten, hoofdkussens en dekbedovertrekken bekijken. Bamboe dekbed

Alle categorieën